Süs Havuzu ve Fıskiye Sistemleri İçin Yol Haritası Arıyorum

cliofuwao

Üye
Merhabalar ustalarım, abilerim.
Ben fıskiye / gösteri havuzu sistemleri yapan bir firmada çalışmaya başlayacağım. Sektör çok kapalı, kaynak veya döküman bulmak imkansız gibi bir şey. Bu işin hem otomasyon hem de mekanik tarafını sıfırdan öğrenip kendimi geliştirmek istiyorum. Siz tecrübeli abilerimden şu konularda yol göstermenizi rica ediyorum:

1. Otomasyon ve Yazılım: Genel sistem kontrolü , ışıklar ve müziğe duyarlı hızlı valfler için hangi altyapıları kullanıyoruz. pano kurulumu lüle seçimi kontrolcüler onların algoritmaları nasıl planlanır hangi kaynaklardan öğrenebilirim. hemba sitesi üzerinden plc derslerini takip ediyorum modelleme dersleri de var arduino üzerinden programlama dersleri de. halk eğitimin bir diğer bu sektöre yakın yüz yüze eğitim programlarından biri de havuz operatörlüğü üzerine 1 ay boyunca takip edilmesi gerekiyor programın buna katılmayı düşündüm ama çalışmaya başlamak daha mantıklı geldi 150 saatten fazla süren bi program sanırım keşke vaktim olsaydı da katılabilseydim. yenimahalle ilçe milli eğitim ile de görüştüm 12 arkadaş bulursan kaynakçılık programı açarız dedi ama meslek lisesi diploması şartmış sanırım o kurslar için, bir yanlış anlaşılma olmuş olabilir. havuz operatörlüğü dersleri gibi derslerden yararlanmak için işkur işbaşı eğitim programı ile bir firmada işe başlamayı düşündüm bunun da önü kapalı sanayide bu teşvik programları ile işe alım yapmak isteyen ustalar çok çıkmıyor onun harçlığı ile minimum katılım saatinde eğitimimi programlarım sandım ama imkansız gibi bu yol.

2. Mekanik ve Kaynak İşleri: Suyun altında çürümeyecek paslanmaz boru tesisatları ve kollektörler nasıl hazırlanılıyor. Paslanmaz üzerinde çalışmak, argon (TIG) kaynağı ve elektrod kaynağını bu sektöre (havuz tesisatına) uygun şekilde öğrenmek için nereden başlamalıyım? Özellikle sızdırmazlık ve basınç dayanımı için boru/kaynak seçimleri nasıl yapılıyor? OASE katalogları var bu işlerin üzerine bilgi edinebileceğim onlara da bakıyorum ama bu işin teoriğini workflow unu tam olarak bu yol ile kavrayabildiğimden emin değilim.

3. Kaynak ve Döküman:Bu işin (su oyunları, müzikli havuz koreografisi) mantığını, malzeme listelerini veya pano tasarımlarını inceleyebileceğim bildiğiniz bir PDF, katalog, yabancı site veya YouTube kanalı var mıdır? Benim bulabildiklerim şunlar; OASE katalogu, Freestyler Dmx programı youtube oynatma listeleri, hemba uzaktan eğitim plc, görüntü işleme, proje hazırlama teknikleri, 3dsmax hemba dersleri , reddit plc ve otomasyon toplulukları, youtube solidworks dersleri, katılıp katılmamakta kararsız olduğum halk eğitim havuz operatörlüğü dersleri vb. şeklinde uzayıp gidiyor.

19 yaşında ankara keçiörende oturan anadolu lisesi mezunu bir gencim kendi smaw kaynak makinemi alıp işten arta kalan vakitlerde olmayan atölyem ile kendim çalışmalarımı yapmak istiyorum nihai amacım tamamen bu alandan bağımsız argon kaynağı üzerinde deneyim kazanmak etkili bir usta çırak öğrenimi deneyimlemek. Değerli yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Forum istatistikleri

Konular
133,409
Kullanıcılar
459,353
Son üye
HÜSEYİN..........
Geri