sıcaklık kontrol ekranı yardım

tevfik38

Üye
s.a elimde sıcaklığı ayarlayan bir cihaz var ve ben buna dijital gösterge takmak istiyorum nasıl yapabilirim

sistem analog pot ile ayarlanıyor ben sıcaklığın n kadar olduğunu göremiyorum 3 digitli bir Ekran tkacağım teşekkürler

as Tevfik. Mikrodenetleyeciler hakkında bilgin var mı bilmiyorum ama tam PIC ile yapılacak bir devre.Sıcaklık ayarı analog pot ile yapıldığına göre cihaz içindeki sıcaklık sensörü muhtemelen anolog çıkış veriyor. Bu çıkışı picin ADC'sine okutup sıcaklık değerini 3 digitlik displaylere yazdırabilirsin.

eyvallah biraz daha açabilir misisn nasıl bir pic kullanmam gerekli proteusta çizdirip yaparız ama devre falan var mı elinde varsa memnun olurum...

Buna benzer çok devre var internette. Aşağıdaki devre çok bilinen LM35 sıcaklık sensörü ile yapılmış. Bu sensör de anolog çıkış verir. Bu devrede sıcaklık bilgisi Lcd'ye yazılmış,bilgiyi displaylere yazdırmak istersen farklı display sürme tekniklerini araştırabilirsin. Yapacağın devrede pic için 1 tane ADC girişi, LCD yada display sürmek için de birkaç bacak çıkışın olacak o kadar. Daha küçük pic kullanabilirsin.Yalnız burada dikkat etmen gereken nokta, cihazın anolog çıkışı maksimum ne kadar gerilim veriyor? Eğer 5V'un üzerinde ise bunu pice direk veremezsin. Pic en fazla 5v gidecek şekilde ayarlama yapmak gerekir.

k0uxb.jpg

Forum istatistikleri

Konular
129,735
Kullanıcılar
452,457
Son üye
powerotomasyon.net

Yeni konular

Geri