sıemens plc

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
değerli arkadaşlar,elimde sıemens marka bir plc var.bu plc bir paket makinasını kontrol ediyor.sorun ise makinenin ana şalteri açılınca acil stop kapalı komutu veriyor.fakat kesinlikle acil stop butonları kapalı değil.birde sas525 plc ye bağlı değil,diyor.plc ye makineden gelen 2li bir kablo var. yalnız plc bağlantısının olduğu yer özel bir soket.2li kablodan başka kablo yok. plc hakkında bilgim olmadığında soruyorum bu arıza plc denmidir yoksa makinedenmidir.birde belli bir süre durunca plc çalışır konuma geliyor. makineye hiç bir şey yapmadan. benim aklım bitti.sizler ne dersiniz saygılarımla.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
kardeşplc programına bak eğer acil stop normalde kapalı olarak tasarlanmışsa kapalı acil stop kullan. eğer plc programında acil stop açık ise o zaman da açık bir acil stop butonu kullan. zannedersem senin acil stop butonun bozulmuş.
 
ikili kablo mor renkli (profibus kablosu alabilirmi) baskaplc ile haberlesmek icin
 
merhaba ben ramazan kaya.tubıtak mam enerjı enstıtusunde elektrık teknısyenıyım.daha yenı basladım.ve orda tum sıstem plc ıle kontrol edılmekte.benımde olc egıtımıne ve yardıma ıhtıyacım var..her turlu yardım edebılıcek konular ve katalogcd ler varsa msj nızı beklıyorum tsk
 
merhaba 2.el siemens plc eğitim seti arıyorum(panel ile birlikte)
mail adresim : *****************
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşım ilk aklıma gelen stop butonlarının kontağından bir problem olabileceği aklıma geliyor.bence ilk olarak bir kontakları değiştir. Sanırım daha önce çalışan sonradan problem çıkaran bir makina. bu nedenle ilk önce bu butonların kontaklarını kapalı ise kapalıyla açık ise açık kontakla değiştir.ondan sonra birde sokete bağlı demişsin onu bir kontrol et eğerki sorun devam everse (soketi değiştir.). bunları yaptıktan sonra tekrar görüşelim . Bu arada sürek avcısı arkadaş bir problemi hakkında yardım istemiş diğer arkadaşlarda başka konular hakkında konuşmuş arkadaşlar konuyla alakasız şeyleri başka bir yerde yeni konu olarak açarsanız daha çok yardım alırsınız herkese kolay gelsin
 
PLC programında sistem açılma geçikmesi süresince bir zamanlayıcı koyun(On delay timer), sistem ilk açıldıktan sonra run a geçince bu zamanlayıcının kontağı sürekli 1 olsun ve bunu acil stop kontagına seri bağlayarak Alarm durumunu test edin, kolay gelsin..
 
Sn. sürek avcısı;

PLC lerden anlamadığınız belirttiğiniz ve daha önce bu makinenin doğru şekilde çalışdığını kabul edersek, çözüm için 4 önerim olacak;

1- Acil stop butonu bozulmuş olabilir.
2- Kablosu kopmuş olabilir.
3- PLC nin acil stop girişinde sorun olabilir(bozulmuş olabilir)
4- Programda hata olabilir.(PLC den anlamadığınızı söylediğiniz için bu maddeyi bir uzmala tartışıp kontrol etmenizde fayda var)
 
eğer makina daha önceden kusursuz çalıştıysa bence acil stop butonu kontağı bozulmuştur. zaten acil stoplar işletmelerde benzer arızalara yol açarlar. PLC yazılımı yapan kişinin butonu yanlış takması veya programı yapıp makinayı devreye alırken acil stopların çalışırlığını test etmemesi mümkün değil. acil stop butonunun içini açıp, kontak pozisyon değiştirince arızanın kalkıp kalkmadığı deneyebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,892
Mesajlar
921,386
Kullanıcılar
451,035
Son üye
Ethem zengin

Yeni konular

Geri
Üst