Sıvı seviye flatörü

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,715
Puanları
956
Yaş
41
Arkadaşlar bu sıvı seviye flatörü kaç çeşittir? Kullanım amaçlarına göre örnekler vererek açıklar mısınız?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Selam Sn Hocam.
@Öğretmen27 Sivi seviye flatör çeşitleir derken şu ana kadar kullanmış olduğum bir tane var. Oda Özellik Olarakak. içinde 3 adet kablo bulunuyor. Bunlar.
1: Ortak Uc
2: Alt seviye ucu
3: Üst seviye ucu
Bu özellekleri kullanacan yere . Kumandaya, depoya, doldurmaya veya boşaltmaya olarak kullanabiliyorsun.
Flatör çeşitleri olarak Benim bildiğim. Armut tipi ve elmaz ( yassi ) tipi olarak ikiye ayrılıyor. genellikle pis su ve temiz su alanlarinda kullaniyoruz.
 
Aslında bunu biliyorum. Açıklaman için teşekkürler.
Bir adağım vardı aldığım evde kestim sonra kuyu suyunu açtılar su akmadı. Sonra panoya gittim baktım müdahale ettim. Çok ilginç bir sistem vardı. Damda depo var, kuyu suyu depoyu dolduruyor aynı zamanda zeminde de kullanabilmeleri için bir hortum ayarlamışlar. Bu hortum depodan gelmiyor kuyu suyundan geliyor. Kısacası kuyu suyu aktığında hem depo doluyor hem de zeminden kullanılıyor. Ben de sıvı seviye flatörünü düz bağladım zeminde su gelmeye başladı. Sıvı seviye flatörü damdaki depoda.
Ben dedim sıvı seviye flatörünün buradaki çalışma mantığı nedir diye? Bilmediğim bir şey mi var?
Depoyu boşaltma veya doldurma amaçlı kullanılsa 2 durum da ters.
1. Depo boşaldığında sistem devrede olmayacağı için zeminde kullanamazlar.
2. Depo doldurmak amaçlı kullanıldığında depo dolu olduğunda zeminde suyu kullanamazlar.
Yanlışım var mı acaba?
 
ALLAH kabul eylesin Hocam.
Evet iki konuda da hâklisin hocam tek tarafli kullanılır. Ama Soyle bir şey sorsam.
1 : Depo dolum hatti ayni zamanda yerdeki hortuma mi bağli.?
2: adet flatör şamandira mevcud mu?
3: Kumanda panasunda enversör röle gibi bir kumanda elamani mevcud mu ?
Not: Eğer depo dolum hattında yere su alinda ise ise hem deponun dolmasi hemde yerde su akmasi normal.
 
Çok teşekkürler.
1. Depo dolum hattı ile zemindeki hortum aynı hatta bağlı. Yani kuyudan gelen hat.
2. Aynı noktaya geleceğiz sanırım. Benden önce davranmışsın. Hayır yok. Boru direkt depoya akıyor borunun ağzında şamandıra yok.
3. Hayır yok. Sigorta, SSR, termik, kontaktör bir de kumandaya bağlanmış sıvı seviye flatörü var.
 
Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla yukarıda anlattığım sistemin sağlıklı çalışması pek mümkün gözükmüyor. Sistem depodaki suyun durumuna bağlı kalacak. Her ne kadar sıvı seviye flatörü olsa da deponun dolu veya boş oması durumunda sıkıntılar meydana gelecek.
Peki depodaki suya bağımlı olmadan sistemin çalışması mümkün mü? Yani depodaki sıvı seviye flatörü kalacak depo dolduğunda ve boş olduğunda zemindeki sudan faydalanmak için nasıl bir yol izlenmeli?
1. Su depodan zemine gelmeyecek.
2. Depoya flatör şamandıra takılmayacak.
 
Genleşme tanklı, basınç flatörlü sistemde depoyu dolduran borudan çıkış yapıp musluk takarsanız basınç hemen düşeceğinden genleşme tank basıncı etkisi ile su kullanılır akabinde motor devreye girer, sanki depo doluyormuş gibi bir çalışma olur. Musluktan uzun süreli kullanım düşünülüyorsa depo çıkışından kullanmak daha mantıklı gerekli basınç için depo yüksekte olmalı.
 
Son düzenleme:
Hakan abi o halde en mantıklısı ya depo çıkışından suyu kullanmak ya da depodaki su girişinin ağzına flatör şamandıra takıp, sıvı seviye flatörünü iptal ederek kullanmak. Ama 2. söylediğim kullanma tekniğini yukarıda yok saymıştım şimdi seçenekler arasında görelim. Bu 2. yöntemi kullanılması durumunda sadece zeminden su kullanıldığında deponun dolması gerekir. Yoksa sadece depoyu doldurayım deyip sistemi devreye alırsak flatör şamandıra suyu keser sistemde zorlanma meydana gelir. Ama şu durumu da aktarmam gerekir. Bu amca ben zaten günde 5-6 defa kuyu suyunu zeminde kullanıyorum diyor. Damdaki depo 1 ton bile değil. 5-6 defa kullanılırken zaten yukarıya da su çıkacacağı için depo dolar o esnada zeminde su kullanıldığı için dalgıç sıkışmaz. Zaten bu depoya aynı zamanda şehir şebekesi de bağlı. Bu şebekenin ağzında da flatör şamandıra var. Bir de biz kuyu su şebekesine flatör şamandıra takarsak tam bir çin işi olur. Sanırım en mantıklısı bu 2 yöntemden birini kullanmak olur.
 
Arkadaşlar merhaba bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
sıvı seviye flatörü aldım ancak kabloları mavi, kahverengi ve siyah benim sorum bunlardan hangisi faz, hangisi nötr hangisi toprak.
birde hidrafora bağlantı için hidrafor fişinin kafınısı kesip mi yapmam lazım yoksa hidraforun devresinden mi halledilmesi lazım tabi bunun için elektrikçi mi çağırmalıyım.
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20160822-WA0001_resized.jpeg
    266.5 KB · Görüntüleme: 24
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…