S5 projesini S7 ye dönüştürmek için Step 7 ile birlikte gelen "Converting S5 file" programını kullanman gerekir. Proje oldukça basit yazılmış ise Çevirme işlemi neredeyse tamamen başarılı olacak, tüm fonksiyonlar çevrilecektir. Biraz karışık yazılmış ise derlemeden sonra bloklar oluşmayacaktır.
Kod satırlarındaki hatalı satırları-blokları silmen ve derlemeyi tekrar çalıştırman , bunu adım adım tekrarlaman gerekecek. Hatalı satırlar tamamen silindiğinde geriye kalan satırlar Fonksiyon lara dönüşecektir.(Blok numaraları da değişiyor, bu çok sorun değil). Çıkarttığın hatalı kısımları S7 ye uygun şekilde tekrar yazmalısın, data blokları tekrar düzenlemelisin varsa diğer OB leri de tabiki.
Bunun için "Step 7-From S5 to S7-Coverter Manual" i incelemelisin, çok kolay bir iş değil, yani S5' i ve S7 yi iyi bilmek gerekiyor. Ancak biraz kurcalanırsa ve (deneme yapma olanağı varsa, bu da çok önemli) yapılabilir diye düşünüyorum, tabi projenin çalıştırdığı prosesesi de iyi bilmek gerekiyor, çünkü proje büyük bir ihtimalle çevrilirken hata verecek, prosese uygun biçimde gerekli bölümler tekrar yazılabilsin.