s7 1200 ile kurutma sistemi

ufuk6767

Üye
Katılım
9 Şub 2014
Mesajlar
160
Puanları
1
Yaş
40
Konum
zonguldak
slm arkadaşlar ben kendı cabalarımla s7 1200 hakında bı yok kat ettım fakat bi konu hakında yardıma ıhtıyacım var yardımcı olursanız çok mutlu olurum. bızım şirkette mamül kurutma sistemi var 16 saatlık bır sıstem. fakat mamullerın yavas kuruması ve zarrar gormemesı ıcın sıcaklık yavas yavas cıkması ıstenmekte. atıyorum 1 saat ıcınde 50 c cıksın ve 50 de bır saat seyretsın. 50 de seyretme konsuunu pıd ıle yapıyorum fakat sıcaklıgın yavas yavas cıkmasını nasıl yapabılırım ??
bızım sırketekınde bır grafık cızılmıs ve sıcaklık o grfıgı takıp ederek sıcaklık yukselmekte bu nasıl yapılıyor acılen yardım lutfen
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
e pid blokla yapılıoyor doğru yapmışsın . sıcaklığın yavaş yavaş çıkması plc ile alakalı bir olay değil kullandığın rtezistansın yada ocağın yada gazüfleyen şeyin yada ne bileyim ısıtmayı yaptığın kaynağın performansı ile alakalı bir olgu bunun çok yöntemleri var ama en makul yöntem şu gibi görünüyor

pid bloğunu yazmışsın zaten sadece pid bloğunun set değerine bir word atayacaksın mw20 mesalen diyorum ondan sonra ısıtıcıların verimine ve ne kadar ısıttığına bakacaksın . ısıtıcılar durduğunda ısı nekadar daha artıyot onu hesaplıyacaksınbuna uygun zamanlarla pide değer atayacaksın hepsi bu.

şimdi bunların hepsi afaki şeyler ne ısıtıyorsun kaç derece ısınıyo4r fırının hacmi ne bunlar önemli olgular.. ama mesala ben sana atıyorum 100 derece bir çay ısıtıcısından örnek vereyim .. bunu yavaş yavaş nasıl ısıtabiliriz.
elimizde bir termokupul var reziztans var plc var pid bloğumuzun set değerini mw20 olarak atadım varsaylım

start pid çalışmaya başladı
sıcaklık== 50 ise zaman rölesiniş çalıştır 1 saat 50de tut
1saat sonra move--->mw20ye 60 derceyi taşı
sıcaklık== 60 ise 10 dakika yada kaç istersen çalış
süre sonunda mw20ye 70 dereceyi taşı süre ayarla
sonra böle böle ayarlarsın burada değer atarken kesin değer atama pid olduğu için
şöle komutu kullanabilirsin

ısı > ise 50den < ise 60tan pid oransal hatasını kapsasın bunu in range komutuyla rahat yaparsın . cepte simatic olsa yazacamda:)

yanlız burda rezistans olduğunu ve rezistansın kaliteli bir rezistans olduğunu var sayıyorum rezistans ısınınca ne kadar ısınıyor durunca daha ne kadar süre orta m ısısını yükseltiyor ortamda ne kadar ısı soğruluyor soğumaya ne aman geçiyor rezişzstansın ömrü bu açma kapamalara yetermi bunlar düşünülmesi gereken şeyler .. daha detay verisen yardımcı olmaya çalışırım yinede sen daha iyi bilen bir ustaya sormanda fayda var . kolay gelsin
 
sıcaklık çıkışına flip flop zaman rölesi koy uzatmış olursun ısınmayı
 
arkadaşlar çok teşeküredirm verdiğiniz önerileri deneyip size mutlaka geri döneciğim bur arada ısıtıcı olarak kullandığımız burlör. SERVET bey uzaktan yardım etme olasıgınız varmı varsa cok menun olurum bu arada tanışmışta oluruz. ben nısan ayı gıbı kursa gıtmeyı dusunuyorum. sımdılık bunu yaparsam benım ıcın cok olumlu olacaktır saygılar..
 
Son düzenleme:
servet kardesım ben projeyı olusturdum ve sorunlar ortadan kaltı yardımların ıcın tskler
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,254
Mesajlar
924,723
Kullanıcılar
451,654
Son üye
ysroloji

Yeni konular

Geri
Üst