S7-1200 ile servo sürücü Profibus haberleşme

BasSLiFe

Üye
Katılım
18 Mar 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba Arkadaşlar, bir proje ile ilgileniyorum. Bu projede S71200 ile servo sürücüyü Profibus haberleşme kullanacağım. Haberleşmeyi tamamladım fakat profibus haberleşmeyi ilk defa kullanıyorum. Sürücüdeki parametre değerlerini ve kontrol bitlerini okumam ve yazmam için nasıl adresleme yapmam gerekiyor, örnek ile yardımcı olabilir misiniz. Teşekkür ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sürücü:Schneider Lexium32M. GSD dosyasını buldum yükledim TIA PORTAL a İlk mesajımda dediğim gibi bütün bağlantılar tamam hata yok. Sadece veri okuma yazma nasıl yapabilirim. Bu arada ilginiz için teşekkür ederim.
 
Desenize, bak başını çaresine sana burada yardımcı olacak kimse yok.
Yinede teşekkür eder Hayırlı günler dilerim. Eyvallah.
 
merhaba;

gsd dosyasını yükleyip PLC hardware sayfasından eklemesini de yaptıysan bu eklenti üzerinde adresleri göreceksin zaten. bu adreslerin ne olduğunu da ilgili servo sürücünün manuelinden öğrenebilirsin ve bu adreslere vereceğin koutlarla sürücüyü kontrol edebilirsin diye umuyorum.
 
sayın BasSLiFe, yanlış düşünme buradan sana yardımcı olacak mutlaka biri olur. Ancak senin elindeki cihazlar herkesin elinde olmadığından yardım genel teorik olarak kalacaktır. samstrong arkadaşımız genel bir bilgilendirme yapmış zaten, servonun manualinden daha ayrıntılı adresleme bilgilerine ulaşabilirsin. gerisi Tia üzerinden profibus properties içinden adres tanımlaman veya otomatik adres verirse o adresleri kullanmak olacaktır.
kolay gelsin...
 
@samstrong Gereken açıklamayı yapmış zaten. @hopehard da model neden soruyorsa artık? Programı yazıp yollayacak sanırım. @samstrong un dediği adımları izleyip. sonra dediği gibi manuellerine bakmanız gerekiyor. Orada TELEGRAMLAR olacaktır. Hangi girişlerden hangi bilgileri okuyacağınız, hangi çıkışlardan hangi komutları göndereceğiniz vb. ayrıca giriş çıkıiları okuyup yazmanız için gerekli ayarlarıda orada bulursunuz.
 
Kusura bakmayın cevabı geç oldu ama buradan bir çözüm bulamayınca foruma pek uğrayamaz oldum. Çözümü farklı yöntemlerle buldum. Sonuçta sizlerin anlattıklarınızla aynı noktaya varmışım. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür eder, hayırlı çalışmalar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,844
Mesajlar
920,941
Kullanıcılar
450,947
Son üye
sitroen91

Yeni konular

Geri
Üst