S7-1500T ile 3 eksenli CNC Router çalışması

Katılım
26 Ağu 2015
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
32
Herkese selamlar,

Yüksek Lisans çalışmam gereği herkesin desteklerini rica ediyorum.

Laboratuvarda 3 Tane Servo Motor ve 3 tane V90 Sürücülü bir CNC Router mevcut.

CNC Router sadece 2 eksende çizim yapacak ve diğer eksen sadece uygun konuma inmeyi sağlayacak.

İstediğim bir şekli çizdirmek istiyorum. Herhangi bir şekil olabilir bu? (Örneğin üniversitenin amblemi, veya Türk Bayrağı vs. gibi)

İstediğim bir şekli en kolay nasıl çizdirebilirim elinde örnek programı olanlar paylaşabilirler mi veya destek sağlayabilirler mi?

Siemens sitesinde oldukça fazla doküman var ancak çok karmaşık şekillerde yapılmış ve kavraması zor.

Bana daha çok kolay anlaşıabilir bir program gerekiyor,

Desteklerinizi rica ediyorum.
 
Merhaba,
Vektörel çizim için inkscape yada solidworks kullanabilitsin.. Sonra bu çizimi gcode a çeviren inkscape uzantısı var sanırım yada ayrı programlar var bunun için. En son da oluşturulan gcode dosyasını router a yollamak gerekiyor. Bunun için de bir çok program var örneğin Universal Gcode Sender gibi. Router tarafında arduino uno ya özel bir firmware grlb yüklenerek işlem yapılabiliyor. Senin yapmak istediğin anladığım kadarıyla arduino yerine plc kullanmak, değil mi ?
 

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Mesajlar
971,034
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Geri
Üst