s7 200 çıkışına 220 kontaktör bağlama

bilsoy

Üye
Katılım
5 Tem 2007
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
40
merhaba,

Arkadaşlar aklıma bir şey takıldı.Yüksek güçlü çıkı eleamları bağlayacağımız zaman bir röle üzerinden beslemesini sağlıyoruz.Plc yi koruyoruz.Şimdi suyorum,220 lik bir kontaktör bağlamak istediğimde kontaktör beslemesini direk plcnin iç röle çıkışlarından sağlanırsa risk almış olurmuyum.Bilgilendiriseniz memnun olurum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
röle çıkışlı plc ye 220 v kontaktör bağlayabilirsin.herhangi bir sorun olmaz.dikkat edeceğin tek şey plc nin çıkışına bağlayacağın yük 2 amperden fazla akım çekmesin.
 
Her şeyden önce büyükj risk almış olursun. Benim kendi uygulamalarımda mümkün olduğunca 220 voltu kumanda devremden uzak tutarım. Mutlaka kullanmam gerekiyorsada o klemensi ve kabloyu itina ile oranın 220 olduğunu belirtirim.
 
arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim
 
PLC çıkışıyla doğrudan 24V bobinli bir kontaktörü sürebilirsin. Ama 220V bobinli bir kontaktör süreceksen bu çok tehlikeli olur. Hem insan hayatı, hem de PLC'nin hayatı açısından. Eğer 24V kontaktör ise kontaktörün bobinine suppression diode takmayı da unutma.
 
İnsan hayatını nasıl tehdit edecek ben anlamadım ama plc deki rölenin yapışma ihtimaline karşı her halükarda araya bir röle koyarak sürmen daha sağlıklı olur.
Olaki bir kısa devre oldu plc deki röle yapışacaktır ve işin içinden çıkman çok zor olur.
 
İnsan hayatını şöyle tehdit eder: Otomasyon panolarında 24V kumanda ve 220/380V power kısmı daima birbirinden ayrı yapılır. Mesela benim çalıştığım işletmede yüzlerce PLC mevcut ve tamamı böyle. İtalyan, Alman ve İngiliz menşeli makinalar var. Bir tane bile istisnaya daha rastlamadım. Benim gibi bu alışkanlıkta olan birisi arıza takibi sırasında paldır küldür 24V diye dalarsa, çarpılır. Zaten PLC'nin içine 220V'un girmesi de uygun bir durum değildir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,226
Mesajlar
924,424
Kullanıcılar
451,596
Son üye
erenadem_25

Yeni konular

Geri
Üst