Ben aslında bu konudaki anılarımızı anlatmak taraftarı değilim, çünkü arkadaşımızın hala yanıt bekleyen bir sorunu var.Ve konuyu dağıtmak istemiyorum.Fakat konudan da anlamadığımdan olsa gerek , işin etik kısmına takıldım.Yazmadan da duramıyorum
Bundan bir süre önce , amerikan yapımı bir makinamızın plc hafızasını yanlışlıkla sildik.Makina belki de 15 yıllık makina. bir otomasyoncu bulduk.Tamam dedi, ben yüklerim ama bana yazılımı vermeniz lazım.Yeniden yazılım yaparsam , hem uzun sürer , hem pahalı olur , hem de makinanın bilmediğim özellikleri varsa, kullanamazsınız( yani bizim algoritmayı çok iyi çıkarmamaız lazım). Bizde de backup yok.
En iyisi dedik -vermezler ama- biz amerikayı arayalım , firma hala yaşıyorsa , isteyelim yazılımı.İstedik. Adamlar ne demek lafı mı olur abi , yazılım köpeğiniz olsun , siz bizim müşterimizsiniz , sizden para aldık dercesine
hemen yazılımı yolladılar.
Buyurun şimdi bana neden TÜRK yapımı makina almıyorsun kardeşim diye kızın bakalım.
Türkiyede de dürüst , müşterilerini kollayan firmalar olduğunu da biliyorum tabii ki.Servis istediğim halde " beyefendi o kadarcık şey için servis ücreti mi ödeyeceksiniz ,beni makinanın başından arayın ben size telefonda yaptırırım" diyen firma sahipleri de var ülkemizde.