demirdöven
Üye
ayiron kardeşim madem kötü niyetli kişilerden muzdaripsiniz o zaman makinayı almadan önce prg yedeklerini ve şifre olayını sözleşmede yazılı olarak koyulmaması gerektiğini aksi halde kabul yapılmayacağını sözleşmeye ekleteceksiniz, aynı aktivasyon kod olayını yabancılar da yapıyor.
Bu durumun tam tersi bir müh. arkadaşımın başına geldi, iş bittikten sonra sen bu işi pahalıya yaptın senin hakkın bu kadar diyen adama ne diyeceksin....
Ben kimseden muzdarip değilim. Tesisi ben teslim almış olsaydım zaten bu duruma düşmezlerdi
Durum şu ki, şifre konulmasına tesiste karşıyım. Dedim. Doğru karşıyım. Aranızda sözleşme olur. Senin hakkın bu kadar diyen adama karşı elinde yazılı dökümanın olur. Gerekirse hakkını mahkemede alırsın. Sözleşmeler bu amaçla imzalanmıyor mu?
Benim kızdığım nokta, hadi şifre koydun, bir de adamdan her ay para koparmak için aktivasyon kodu koyup fabrikanın çalışmasını önlüyorsun. Bu sizce normal mi ???
Karşı taraf otomasyondan anlamıyor diye böyle yapılır mı? Hangi ticari ahlaka sığar?
Şuna itirazım yok. Vadeli iş yapmışsındır. Kendini garantiye almak için vade sonundan bir süre sonraya bu tip engelleme koyarsın. Ama sonra gider engellemeyi kaldırırsın. Burada öyle durum yok. Paranı almışsın ama adamdan sanki fabrika ortağı gibi haraç kesiyorsun... Normal mi bu sizce?