S7 200 ANALOG SICAKLIK

İDENİZ

Üye
Katılım
3 Eyl 2008
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
40
S7 200 analog sıcaklık ölcmek istiyorum fakat cevirdiğim değerleri panelde göremiyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz arkadaslar ... Yardımcı olan arkadaslara şimdiden teşekkür ederim...hesaplamar konusundada yardımınızı bekliyorum....
 
Kullandığınız panel ve çevrim işlemini nasıl yapıp hangi değişkenlere atadığınızı yazar iseniz yardımcı olmaya çalışırım.
 
smatic panel tp 177 kullanıyorum gelen analog birimi sıcaklığa cevirmeye calışıyorum atec le yapıyorum smb34 ile yapıyorum movb den aldığım değeri dıv ile bölme işleminden cıkan sonucu mvw ile panelde okuyorum ama doğru sıcaklığı birtürlü yakalayamıyorum başka bir yolu varmı??
 
değerleri movb ile değil movw ile almayı dene
 
Sorunu cözdüm smens in sitesinden el program atarak mikrovin 3.2 icine scale dosyası yükledim libary in icine suan bir sorun kalmadı tesekkürler ...
 
PLC de Analog değer okumak için kesinlikle scale bloğunu kullanman gerek!!
 
arkadaslar elımde 200 adet 2.3 led var
24v 16.8 va 700ma adaptor var dukkanımın önune azı yazacagım nasıl yaparım lutfen yardımcı olun
 
Arkadaşım adaptörününün çıkış akımı ve voltajı 200 adet ledi yakacak kapasitede değil. Bu iş için ya daha yüksek akımlı çıkış veren bir adaptör kullanacaksın yada PIC kullanarak yazacağın yazıdaki harfleri teker teker yakıp söndüreceksin ve bu şekilde adaptörün bir seferde yakacağı led sayısını azaltmış olacaksın. Tabii bu iş içinde elektronik yazılım bilginin olması gerekmektedir.
 
Bu iş için en ideal olan hazır devre kullanmak.
Kadıköy yazıcı oğlu iş hanında bulabilirsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,432
Mesajlar
926,684
Kullanıcılar
451,984
Son üye
Gandalf The Grey

Yeni konular

Geri
Üst