S7 200 HSC uygulaması

samstrong

Üye
Katılım
23 Tem 2008
Mesajlar
318
Puanları
1
Konum
CMS JANT SAN.A.Ş Otomasyon Sistemleri Şefi
Merhaba arkadaşlar. s7 200 ile hsc uygulaması yapmak istiyorum. nasıl yapıldığı hakkında bir fikrim de yok açıkçası. benim yapmak istediğim bir hızlı sayıcı ile bir çıkışı kontrol etmek. hızlı sayıcı diyelim 20 ye ulaştı q0.0 aktif olsun. 40 a ulaşınca pasif olsun. reset yapınca değer sıfırlansın. ama ben daha sayılan değeri göremedim. wizard ile yapmaya çalıştım ama değer okuyamadım.

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

ayrıca encoder falan kullanmayacağım. sadece normal inputlardan sinyal girecek. herhangi bir sensör olacak.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Öncelikle sensör girişini I0.0, I0.1, I0.2 kullanacaksınız Aynı encoderin A, B, Z Fazları gibi. Sadece Yukarı sayan bir sayıcı kullanacaksanız sadece I0.0 da işinizi görür fakat yanında I0.1 ile I0.2 yi başka bir işlem için hiçbirşekilde kullanmamalısınız. Eğer Ukumak istediğiniz giriş hızı yeterli ise HSC yerine sadece basit bir counter kullanabilirsiniz. Eğer ukuma hızınız çok hızlı ıse kullandığınız sensör okuyamayabilir. Wizard HSC Kullanımı için en basit yöntemdir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,446
Mesajlar
926,865
Kullanıcılar
452,003
Son üye
ersel75

Yeni konular

Geri
Üst