S7-200 ile Karşılaştırma Kontakları

Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
151
Puanları
1
Yaş
40
Sevgili arkadaşlar öncelikle herkeze iyi akşamlar diyorum.plc den pek professıonal olarak anlamasamda elimden geldigi kadar çaba gösteriyorum.ancak benim anlamadıgım nokta bu karşılaştırma kontaklarının görevleri.

Diyelimki bayt eşit karşılaştırma kontagı n1 ve n2 degerleri eşit olursa kontak kapansın.ancak buradaki n1 ve n2 degerleri nedir? oraya ne yazmam lazım. n1 degerine c55 ve n2 degerinede 5 yazdıgım zaman oluyor.ancak başka degerlere izin vermiyor

Lütfen Yardımcı Olun Arkadaşlar.


Yazdıgım Cvp İçin Herkezden Özür Diliyorum. Aslında Basit Olarak Karşılaştırma Kontaklarını Çözdüm.Ve Karşılaştırma Kontakları Kullanarak Bir Devre Yazdım.Çok Basit Bir Devre Devrede Bir Sayıcı Ve De Karşılaştırma Kontakları Kullandım.Sm0.5 kontagının sayıcıya uyguladıgı her bir pals için sayıcı saymaya başlıyo ve karşılaştırma kontakları üzerindeki n2 degerine gelince kontagı kapatıyor.

S7-200 Micro/win Programında Yazdıgım Devreyi Bilmeyen Arkadaşlar İçin Sunuyorum.Aynı Mantık Yürütülerek Devre Zenginleştirilebilir.
 

Ekli dosyalar

  • KARŞILAŞTIRMA_KONTAKLARI.mwp.rar
    1.8 KB · Görüntüleme: 27
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sitemiz paylaşım sitesi herkes herşeyi bilecek diyede bir olay yok bilenlerinde müsait olup olmadığı belli olmadığına göre sitenin genelini rencide edecek bu cümle yerine sorunun cevabını paylaşmış olman gerekirdi diye düşünüyorum saygılar...
 
Karşılaştırma kontakları
 

Ekli dosyalar

  • PLC_DERS_06.pdf
    2.8 MB · Görüntüleme: 24
Merhaba
Bayt tipi karşılastırma kontagında 255 -255 sayına kadar
word (ınt) 32767 -32767 yada sayıcı - timer karşılaştırma yapabilirsin.
Dword (DW) 32 bit sayıları karşılaştırabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,465
Mesajlar
927,110
Kullanıcılar
452,023
Son üye
yusuf216

Yeni konular

Geri
Üst