s7-200 ile step motor sürülmesi

ozay34

Üye
Katılım
22 Ara 2010
Mesajlar
179
Puanları
6
Yaş
42
arkadaşlar L297-L298 entegre ikilisiyle basit bi sürücü yaptım.s7-200 cpu224xp dc/dc/dc plc ile m35sp-5 mitsumi 7.5 derece step motor sürmek istiyorum.plcde programı yazdım.bağlantılar hakkında yardımcı olurmusunuz.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
yok mu bilen.sorumda bi eksiklik mi var.elimde sürücü kaldım ortada.önemli bi durum.yardımlarınızı rica ediyorum.
 
buna benzer bir çalışmaya ait detaylı açıklamalar vardı. siteyi taramanızı tavsiye ederim
 
ben taradım bulamadım.yardımcı olacak yok mu?
 
l 297 nin dir girişi yön bilgisidir lojik 1 iken bir yönde çalışıyorsa lojik 0 da başka yönde döner. Pals yazan giriş plc nin PTO çıkış palslerini bağlayacağınız yerdir gene bu bağlantıda 2.2 k direnç üzerinden yapılacak. Ayrıca l297 nin yarım adım tam adım girişi var bunuda ya sıfıra yada lojik bire (5v. ) bağlamalısın. son olarak devrenin beslemesine ait 0v. ile plc beslemesi 0v. yani şaseler ortak bağlanmalıdır.
motora verilecek her pals senin motorun için 7.5 derece motoru döndürür. bir tam tur için 360/7.5 olarak hesapla ayrıca PTO çıkış frekansını PLC max çıkış frekansına uyumlu tut. yani çok arttırma.

PTO çıkışın PLC nin Q0.0 yada Q0.1 çıkışı olmak zorundadır.
kolay gelsin.
 
hocam çok sağol yardımların için.galiba l297yi yaktım.cevabına geç bakabildim.2.2k direnç mevzusu bitirdi beni.
 
bu tür kartlar 5v. la çalışır PLC ise 24v. bu yüzden mutlaka Pals ve Dir girişlerine 2.2 k direnç bağlanır.
 
mutlaka yanmışmıdır 24 v uyguladığım için.ya da çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım.
 
programı yollarsanız daha saglıklı cevap verebilirim
 
arkadaşlar s7-200 plc ile bipolar step motoru bu devreyle sürmk istiyorum.plc ile bağlantısı nasıl olacak.microwinde pto uygulaması hazırladım.pals üretmek için.plc den çıkış alıyorum.çıkışı l297 nin clock ucuna bağlıyorum.yalnız motor hiç bi hareket yok.ama ısıste simülasyon sorunsuz çalışıyor.nerde hata yapıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…