Arkadaşlar bir sorum olacak ama işini bize yaptırıyor demenizi istemiyorum çünkü uğraştım bir noktada takıldım. Zaten direkt olarak yazmam gereken programı değil basitleştirip benzerinin soracağım. Umarım ilgilenirsiniz.
* 3 motorlu bir sistemde start butonuna basıldığında 1. motor çalışsın. 15 saniye çalıştıktan sonra dursun 2. motor çalışsın. 10 saniye çalıştıktan sonra dursun 20 saniye çalışıp durmak üzere 3. motor çalışmaya başlasın. Motorlardan herhangi biri çalışırken stop butonuna basıldığında çalışan motor dursun. Tekrar start vermek için 2 seçenek olsun :
- En baştan başlatmak
- Stop butonuna basıldığı anda çalışmakta olan motorun çalışma süresinin başlangıcına dönüp ordan çalışmaya devam etmek
Not : Yanlış anlaşılmamak için tekrar söylüyorum. Benim yapacağım program 11 adet otomatik vanayı kontrol edecek. En baştan başlatma seçeneğini yaptım ( Reset butonu ekleyerek TONR'yi sıfırladım ardından verilecek startta en baştan başladı ) sıkıntı yok. İkinci seçeneği yazarken kaldığı yerden TONR ile devam ettirebiliyorum ama çalışmakta olan motorun çalışma süresinin başına dönemiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim . . . Şimdiden ellerinize sağlık