S7-200 Sorunu...

Nucro

Üye
Şirkette programlamakla uraştığım S7-200 Cpu226 Plc bir kaç içine program atma işleminden sonra stop konumunda dahi çıkış vermeye. Hatta eğer devam eden otomatik bir program varsa programı olduğu yerde dondurup çıkışlarını kesmemeye başladı. Plc kesinlikle stop ışığı yanmasına rağmen stop konumuna geçmiyor... Bana bu konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
aynı şekilde sapıtan bir plc olayı cpu 224 de olmuştu. içini açıp besleme katı varya, süper
şarjlı kondansatörlerin olduğu en alttaki kart. üstteki işlemcı vb olan kartı, besleme kartından ayır, 5 dk bekle plc tekrar topla. vida falan yok tırnaklı çok kolay sökülüyor. kart bağlantıları söketli. biraz ilkel bir yöntem oldu ama bizim plc de işe yaradı. kolay gelsin.

Plc sökülmesi hakkında bilgim var ilgine çok teşekkür ederim. Benimde cpu224 ümün yıldırım düşmesi sonucu iki ad giriş optokuplör'ü yanmıştı o yüzden sökmüştüm :). İlkel olsun önemli değil sonuçta işe yaradıktan sonra sorun olmaz. Olay problemi çözmek tekrar teşekkür ederim.

arkadaşım kitabtan biraz araştırma yaptım; sistem blok-autput table de plc stop konumunda iken aktif olmasını istediğin çıkışları ayarlaya biliyormuşuz. Hatta freeze autput(çıkışları dondur) kutusundaki ikonu çet edersen stop konumuna aldığımız anda çalışan tüm çıkışlar aktif halde kalıyormuş. plc de her hangi bir arızan yoksa birde bu ayarları kurcala kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Kullanıcılar
452,391
Son üye
girisimci25

Yeni konular

Geri