s7-200 ve hangi modul

ilhano1978

Üye
slm arkadaşlar ,

s7-200 ile puls üreten bir akışmetreden gelen pulsleri saydırmak istiyorum fakat plc içindeki high speed counter ile değil..harici bir modul kullanmak istiyorum.böyle bir projede hangi genişleme modulunu kullanabilirim.puls frekansı en fazla 5khz civarı.

böyle bir proje yapan arkadaşlar olmadı sanırım..yapılacak iş sadece akışmetreden gelen pulsleri saydırmak..

Ben harici birsey kulanmadan böyle bir uygulama yaptım.Öncelikle neden harici modül 5khz cok yüksek bir değer değil. s7 200 de resetleri kullanırsan 4 flowmetre bağladık.cokta stabil calışıyor.

Ben harici birsey kulanmadan böyle bir uygulama yaptım.Öncelikle neden harici modül 5khz cok yüksek bir değer değil. s7 200 de resetleri kullanırsan 4 flowmetre bağladık.cokta stabil calışıyor.

sistemde en az 6 adet flowmetre olacak..e bide encoder vs olursa 7-8 adet high speed counter ihtşyacım olacak.cpu 226 da max 6 adet hsc var bildiğim kadarı ile..dolayısı ile yetmiyor fakat şunu belirtmek istiyorum siemensin böyle bir modulu varmı yokmu net değilim.

Marka yı Siemens s7 200 olarak ilave modül yok. Ama AS-interface modulu alarak master bir
haberleşme oluşturursun wagonunda AS-interface slave modulu alınır.Hızlı giriş modulleri takarak genişletebilirsin. Ama masrafı cok olur.

AS-Interface | Products | Innovation Corner

Bence Panasonic FPX serisi ya da fatek gibi markalar 8 hızlı girişi destekliyor. Panosonicte test ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…