burak_ozkara
Üye
Merhaba arkadaşlar... Kontrolkalemi.com forumunda henüz yeniyim. Daha önce Allen Bradley marka plc nin basic ve advanced level eğitimini aldım. Kullananlar bilir, bu programlarda ( eğer elinizin altında plc yoksa ve sadece smiulasyon olarak çalışmak istiyorsanız ) bilgisayarda sanal bir plc yaratıyorsunuz (Emulator) bildiğiniz CPU input ve output kartlar sonra bu sanal plc yi RSlogix5000 ( allen bradleyin programı, simatic manager gibi düşünün ) de CPU ve diğer kartları tanıtma ekranında görüyorsunuz ve gerekli haberleşmeyi bu program üzerinde gösteriyorsunuz işin güzel tarafı yine A.B firmasının SCADA sı RS Wiew Factory Talk programını (WinCC gibi ) yükleyip burdan yazdığınız plc programındaki tüm Tag leri çekip çizdiğiniz motorlara vanalara vs. çekebilior direk SCADA ekranından tüm plc programını ladder diyagrama dokunmadan yönetebiliyosunuz. Bahsettiğim üzere bu olayların hepsini hiç bir fiziksel bağlantı yapmadan becerebiliyosunuz yani ortada PLC falan yok. Aynı olayı Siemens programların için yapabilirmiyiz ( yazdığımız ladder diagramda run yaptığımızda yanan sönen yeşillerden bahsetmiyorum biraz önce verdiğim örnekteki gibi olsun istiyorum ) yapabilirsek nasıl olacak o iş....Bir de bu Simatic Manager nasıl kurulur sonra WinCC nasıl kurulur bunlar nasıl haberleştirilir, sanal plc ye gerek varmı bu programların haberleşebilmesi için...Çok soru sordum biliyorum, ve bunları burdan anlatmak imkansız ama genel bir bilgi verirseniz ve bu konuyu SABİT konulara eklerseniz sevinirim çünkü bu kurulum ve simulasyon olayı herkesin merak ettiği ve en başta yapması gereken birşey...Diğer spesifik konulardaki problemler gibi değil yani. İlgilenen arkadaşlar sadece bana değil tüm yeni başlayan arkadaşlara büyük yardım etmiş olur..Şimdiden teşekkürler... Bu arada bu Siemensin keylerinin ve cracklerinin nasıl olduğunu burda anlatamıyosunuz herhalde bana da bunlar lazım lütfen özelden bana msj atın. Saygılarımla