S7 300-citect-wincc

husso35

Üye
Katılım
11 Mar 2008
Mesajlar
194
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,citect ve wincc2008 programlarını çalışıyorum,bunları s7 300 ile haberleştirmek için yapmam gerekenler nelerdir,kurduğum simülatörde cp 343 modul var,normal bir ethernet kartı üzerinden haberleşme yapılabilirmi yardımcı olursanız sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba arkadaşım.
citect ile s7 300-400 arasında haberleşme kurmuştum, ancak ethernetten deneme inkanım olmadı. bu konuda citect in yardım mensünde gerekli bilgiler mevcut. bilgisayarında s7.chm şeklinde arama yaptırırsan yardım menüsüne ulaşabilirsin.
umarım işine yarar.
kolay gelsin...
 
selam arkadaşım,
vijeo citect v6.0 da ethernet üzerinden haberleşebilirsin ama v6.1 de çalışmadı hatırlatayım 6.0 da sorunsuz çalışıyor.siemens in simatic net programını kurman gerek pg/pc inter..da göreceksin.kolay.
 
7de profibus üzerindende ethernet üzerindende haberleşebilirsin.. yapman gereken haberleşme ayarlarını kurcalamak.. Ya ara server yazılımı(opc kepserver vb) kullanacaksın yada direk erişim ile yapacaksın.. Kullandığım notebookta vista var.. Vcitect çalışmıyor..
.
 
evet ethernet üzerinden haberleştirebilirsin.
wincc nin haberleşmesi çok rahat oluyor.
nette ara wincc dökümanları mevcut..
fakat citect ile ilgili döküman az.
ama citect 6.0 haberleitirme oldukça basit.
eğer ytakıldığın yer olursa yardımcı olurum..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,301
Mesajlar
925,107
Kullanıcılar
451,738
Son üye
ahmet Bükel

Yeni konular

Geri
Üst