s7 300 ile excell haberleşmesi nasıl oluyor?


sayın arkadaşımız konuyla ilgili olarak bizim yorumumuz plc excell arası bağlantı opc-dx üzerinden yapılıyor olabilir. bizimle direk temasa geçebilirseniz size daha detaylı bilgi verebiliriz. sadik@aspltd.net
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba... ilk öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. sitenizde biraz gezindim yeterli bilgiye ulaşamadım. Fakat çalışmalarınızı beğendim.
excelde makınanın işlem sırası yer alıyor ve siz oradaki işlem sırasına satır eklediğinizde yada yer değiştirdiğinizde excel üzerinde hazırlanmış gönder kutusunu tıklıyorsunuz ve plc ye gönderiliyor..
İncelemem sonucu, exceldeki satır (numaraları) adresleri cpu içindeki db80 de veri olarak yazıyor. ve fc ler içerisinde db80ama aralarında nasıl haberleştiğini ve arada kullanılan 'yama' programını bulamadım.
bu veriler fc ler içerisinde db80 ...,. bit olarak kullanılıyor...
eğerki ilginizi çekerse size programın bir kısmını gönderebilirim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…