s7 300 ile excell haberleşmesi nasıl oluyor?

merhaba arkadaşlar...
çalıştığım firmadaki bir makınada s7 300 kullanılıyor. Fakat makına çalışma şeklını excelldeki reçeteden alıyor. tabiki ob ve fc lerdeki fonksiyonlar mevcut fakat haricen db larda excell bitleri var.
mesela
excellde satır satır makınanın çalışma şeklı örnek olarak;
S7:[CYCLE]SIRA_0234 VR0200300 SURUCU HIZ SET
S7:[CYCLE]SIRA_0235 SO 1104 piston hareket
S7:[CYCLE]SIRA_0236 SO 0617 motor tek tur dönüş
...
...
.
excelldeki bu satırlar simatic managerin db 80 isimli data bloğunda
234.0 STAT1 BOOL FALSE
235.0 STAT2 BOOL FALSE
..
..
olarak gidiyor. ve fc ler içerisinde db80 234.0 235.0 kontakları halınde görünüyor. Çalışma şeklınde değişiklik yapmak istediğinizde direk excellde değişiklik yapıyorsunuz ve cpu ya aktarıyorsunuz...
anlatmaya çalıştığım bu haberleşme nasıl sağlanıyor? bu sistemin adı nedir ? yardımcı olur musunuz?
şimdiden teşekkür ederim...

sayın arkadaşımız konuyla ilgili olarak bizim yorumumuz plc excell arası bağlantı opc-dx üzerinden yapılıyor olabilir. bizimle direk temasa geçebilirseniz size daha detaylı bilgi verebiliriz. [email protected]
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba... ilk öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. sitenizde biraz gezindim yeterli bilgiye ulaşamadım. Fakat çalışmalarınızı beğendim.
excelde makınanın işlem sırası yer alıyor ve siz oradaki işlem sırasına satır eklediğinizde yada yer değiştirdiğinizde excel üzerinde hazırlanmış gönder kutusunu tıklıyorsunuz ve plc ye gönderiliyor..
İncelemem sonucu, exceldeki satır (numaraları) adresleri cpu içindeki db80 de veri olarak yazıyor. ve fc ler içerisinde db80ama aralarında nasıl haberleştiğini ve arada kullanılan 'yama' programını bulamadım.
bu veriler fc ler içerisinde db80 ...,. bit olarak kullanılıyor...
eğerki ilginizi çekerse size programın bir kısmını gönderebilirim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,068
Mesajlar
922,978
Kullanıcılar
451,347
Son üye
mrosleon

Yeni konular

Geri
Üst