mhmmtcn
Üye
herkeze selamlar arkadaşalar
bir ilaç firmasında ilaç kutularına karekod basan makinelere bakıyorum.
Makineler italyadan gelme normal bir pc ve xp işletim sistemi mevcut.
İşletim siteminin üzerinde mts diye karekod bastıran bir program var.
bu program açılırken aşağıdaki gibi "read to plc error" hatası veriyor.
daha sonra program açıldığında da aşağıdaki hata veriyor "error while open communication port" distribitör firmadan geldiler MPI Kablosunda problem var dediler. Kablo italyadan geldi eski orjinal siemens MPI kablosu. Eski kablo Yan sanayi
normalde aygıt yöneticisinde eski bozulan kablo aşağıdaki gibi gözüküyor MTS denilen program COM4 üzerinden PLC ye bağlanıyor öle ayarlamışlar
bozulan kablonun yerine italyadan gelen kablo orjinal siemens kablosu taktığım zaman aygıt yöneticisinde aşağıdaki gibi gözüküyor ve program çalışmıyor
distribitör firmadakilerin com4 olarak görmesi gerektiğini söylediler
her iki MPI kablosunun bir ucu COM arada çevirici var bir ucuda usb pcye giriyor
yardımcı olursanız sevinirim saygılar
Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
bir ilaç firmasında ilaç kutularına karekod basan makinelere bakıyorum.
Makineler italyadan gelme normal bir pc ve xp işletim sistemi mevcut.
İşletim siteminin üzerinde mts diye karekod bastıran bir program var.
bu program açılırken aşağıdaki gibi "read to plc error" hatası veriyor.
daha sonra program açıldığında da aşağıdaki hata veriyor "error while open communication port" distribitör firmadan geldiler MPI Kablosunda problem var dediler. Kablo italyadan geldi eski orjinal siemens MPI kablosu. Eski kablo Yan sanayi
normalde aygıt yöneticisinde eski bozulan kablo aşağıdaki gibi gözüküyor MTS denilen program COM4 üzerinden PLC ye bağlanıyor öle ayarlamışlar
bozulan kablonun yerine italyadan gelen kablo orjinal siemens kablosu taktığım zaman aygıt yöneticisinde aşağıdaki gibi gözüküyor ve program çalışmıyor
distribitör firmadakilerin com4 olarak görmesi gerektiğini söylediler
her iki MPI kablosunun bir ucu COM arada çevirici var bir ucuda usb pcye giriyor
yardımcı olursanız sevinirim saygılar
Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.