s7-400 den plc backup alamama

denz52

Üye
İyi çalışmalar

Makina üzerindeki s7-400 plc programı enerjisi kesildiği için silindi.Üzeirnde ekstra flash ram yok. Makina üreticisi orjinal plc back-up 'ı da vermedi.
Tek yapabildiğimiz uzaktan bağlantı sağlayıp adamların yeniden plc yi yüklemelerini sağlamak,verdiğimiz para cabası..

Bu yedeği nasıl alabilirim?

KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
plc backup programı yüklettikten sonra simatic manager editör programı vasıtası ile plc den çekebilirsiniz.

LAPTOPUNUZ ILE S7400 PLC NIN MPI/PROFIBuS PORTUNA BAGLANTI YAPTIKTAN SONRA
1.Simatic manager de yeni bir proje açınız.uygun bir isim veriniz.upload mesela.
2.plc menusunden UPLOAD Station TO PG tıklayınız.
3.açılan ekranda aceesible nodes altındaki view butonuna tıklayarak PLC yi aratıp listelenmesini sağlayınız.
4.PLC listelenince OK'e tıklayıp yedek alma işlemini başlatınız.
5. default olarak proje C:\Program Files\Siemens\Step7\S7Proj altına kaydedilir.

iyi çalışmalar.

Ahmetbogus arkadas cok güzel açıklamış.
Ek olarak bir daha enerji kesilmesi sırasında sıkıntı yaşamamak için önlemler alabilirsiniz.

PLC yi besleyen bir UPS sizi bir cok arızadan korur.
PLC cpu pilini periyodik değiştirmelisiniz.
CPU ya eprom takabilirsiniz.

cevaplar için teşekkürler

Ancak sorunum bu makina ile ilgili..başka plc lerden backup alabiliyorum sorunum yok.elimde hem pg var hem laptop ve pcmcia 5512 ve adaptor var .mpı üzerinden ve profibus üzerinden hatta ethernet üzerinden back uplar alıp modifiye de edip tekrar atabiliyorum plc lere.

sorun bu makşnanın orjinal plc projesi yok elimde.bağlanıp upload pg dediğimde sadece 3-5 system blok getiriyor.sanırık şifre felan konulmuş.

adamlar bağlanıp simatic managerden plc yi geri yüklüyorlar.

ne yapabilirim,şu an yine yüklendi ve plc çalışıyor,bu programı almak için..

merhaba daha önce şifrelenmiş s7 400cpu ile karşılaşmadım ama en azından böyle bir sistemde MC card olması lazım fakat o da şifrelidir. ama en azından yeniden yükleme yapmanıza izin verir.ve MC cardları imagını da alabilirsiniz.
(normalde MC card projelerde istenmelidir.)
eger MC card da yok ise
benim aklıma gelense şu:
ben adamlar baglantı kurdukları zaman(ethernet sanırım) sizin switch yada routerınızın (port mirroring desteklemesi lazım) gelen giden trafiği kaydederdim.eger bu trafik encrypted ise o zaman zor tabi bu dediğim.

iyi çalışmalar.

merhaba;
Program for Siemens PLC
adresinde bir brute force tool var işinizi görebilir.
deneme yanılma ile şifre buldugunu yazıyor.
sitesindeki açıklamasının çevirisi aşagıdadır.
"Introduction

Program Search Password S7 is designed to find password controllers Siemens S7 series 300 and 400.

Preferred if the control program is written in memory of the controller

and not on the flash card MMC.
Requirements

- One of the cards Siemens. Testing was conducted for:

PC adapter (COM)

PC adapter (USB)

CP5512 (PCMCI)

CP5611 (PCI)

TCP / IP (Auto) Normal Ethernet card

- At stake drivers installed compounds (for TCP / IP is not required)

- MS Framework v1.1 or higher.

Description

The program uses the method of selection of dictionary and brute force method is character by character.

This method is possible because of the lack in the controller checks the number of attempts.

Search speed is highly dependent on the capabilities of card connection.

Below is a table of speeds for MPI 187.5Kbps

Map
Average speed, passwords / min

Siemens PC adapter (COM)
384

Siemens PC adapter USB
882

Siemens PCMCI CP5512
1173

Siemens PCI CP5611
1228

In the current version of the maximum possible speed:

for PROFIBUS / MPI: 3840 passwords / min (64 passwords / c)

for Ethernet: 7680 passwords / min (128 passwords / c)

The program interface - English.

FREE. "

slm ben ıstanbuldan cihat sizlere 1 sey sorcam bende flash marka i series value series 100 8 mb memory card var ama bozuldu ve suan makına tamamem bunun yuzunde calışmıyor bunu nereden ve nasıl temin edecek bir fikri olan varsa lutfen yardım etsın

Forum istatistikleri

Konular
129,688
Kullanıcılar
452,391
Son üye
girisimci25

Yeni konular

Geri