S7-400 Plc

mylifese

Üye
Katılım
10 Ocak 2007
Mesajlar
310
Puanları
1
Konum
İstanbul
s7-400 plc için
cpu 414-4h üzerinde extp-ıntp-bus1f-bus2f
cp441-2 üzerinde ıntf-extf
ps405 üzerinde ıntf-baf anlamalrının ne olduğu ve ne gibi arızalarda ledler yanarlar. şu an cpu üzerindeki extf kırmızı ışık yanmakta neden yanıyor. ve s7-400 plc ile türkçe döküman elinizde var mı) yardımlarınız için teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
EXTF external fault demeK
INTF INTERNAL FAULT DEMEK
BUS1F 1 NOLU BUS HATALI
BUS2F 2 NOLU BUS HATALI
 
emrah kardeş doğrudur fault arızasıdır. ancak ayrıntılı arızaları yazıp açabilirmisin.

S7-400 CPU nun ledlerinini yanmasına yada flaş yapmasına karşılık gelen hatalar nedir?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
genel olarak extenal fault hardware den kaynaklanan hatadır.internal fault ise programlamadan kaynaklanan hatalardır.bus fault ise bus üzerindeki sorundan veye hardware oluşturulurken bus adreslerindeki yanlışliktan kaynaklanabilir.
 
merhaba geçenlerde S7 400 cpu'sunda EXTF CP'sinde INTF ledleri kırmızı yanıyor bu hatadan dolayı makinayı çalıştıramıyorduk.uzakatan baglantı yapılarak pragram tekrar yüklendi.arıza giderildi fakat arızanın neden oldugunu söylemediler bu hataların nedenleri nelerdir neden kaynaklanır arkadaşlar.
 
Arızanın ne olduğunu anlayabilmek için sytem diagnostic özelliğinden faydalanabilirsiniz. Burada arızalı olan birim hakkında mesajları bulup incelemelisiniz.
 
simatic manager programında yazılım açılır, hardware seçilir. plc konfigürasyonu açılır, online tuşuna bastıktan sonra rack üzerinde bulunan plc sağ tıklanır ve information seçilir. açılan pencerede diagnostic buffer seçilir, arızalar listeli bir şekilde karşınızda çıkar.

EXTF : plc dışında , sahada, bağlantılarda sorun olduğunu gösterir.
BUS1F: 1 Numaralı profibus hattında arıza olduğunu veya haberleşmediğini gösterir, extf ile birlikte yanar,
BUS2F: 2 " " " " " " " " " " " "

kolay gelsin
 
Eğer s7 400 üzerindeki bütün ışıklar yanıp yanıp sönüyorsa ne demektir ve ayrıca plc kendini kapattı.Neden olabilir bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
 
s7 400 üzerindeki bütün ışıklar yanıp yanıp sönüyorsa ne demektir? Çözümü için bana yardımcı olurmusunuz. Şimdiden teşekkürederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,075
Mesajlar
923,042
Kullanıcılar
451,360
Son üye
warlock4157

Yeni konular

Geri
Üst