S7-PDIAG

Merhabalar
Şu Step 7 nin alt programları altında bulunan S7-PDIAG programı ne iş yarar .Yardımından anladığım kadarı ile proseste işleyen programın hatalarını görmek için kullanılıyor. Çalıştığım yerde ara sıra anlık hatalar oluyor neden kaynaklandığını bulamıyorum kesin bir yerlerde olması gereken iş olmuyor o yüzden duruyor porgramdan takip ediyorum program çok dallnıp budaklanıyor. Bide ayrıca herzaman olmuyor ara sıra oluyor geçiyor. Bi arkadaşım demişti bu şekilde arıza olduğu zaman laptopunu plc ye bağlıyormuş gece gündüz bilgisayar o programı takip ediyormuş eğer olması gereken olmuyorsa bunu kayıt altına alıyormuş. Bu program o işemi yarıyor eğer öyleyse nasıl kullanılıyor?

PDiag Process Diagnostic anlamına gelir. Tahmin ettiğiniz gibi programda prosesin çalışmasını engelleyecek materyallerin (M,I,DBX gibi) durumunun tespit edilmesini sağlar. HMI uygulamalarında çok kullanılır.

peki nasıl kullanılıyor simatic manager programında bi türlü kullanamadım pdiag programı içinde yeni ouşturamıyoruz varolan step 7 uygulaması açıyoruz herhangi bi step 7 programını pdiag içinde açıyorum ama hiç bişlem yapamıyorum.

S7 P-Diagla ilgili daha ayrıntılı bilgi lazım.Türkçe dökümanı var mı?

Hazırlanmış programlara baktığımda fb lerin dilinde S7 p diag yazıyor,ama fb yi oluştururken create language de S7 pdiag yok,stl,fbd,lad,graph var.
Oluştururken option/configure proses diagnostig mi kullanılıyor ? denedim ama olmadı.Bu konuda yardıma ihtiyacım var tşk ler...

arkadaşım pdiag zannettiğin gibi bir program değil. bu programda cpu da oluşan hatalar ve durumlar ile ilgili bilgiler verilir zannettiğin gibi makinaın çalışması ile ilgili hata verilmez. istisna olarak programı yazan oluşan hataları pdiag a görülmesi için bir tanımlama yaptı ise onlarda görünür. yalnız çoğu zaman bu hatalar opden gösterilir.

Anladım teşekkür ederim. Peki benim dediğim gibi bi program varmı. Plc içindeki programı takip edip bi anlık gelişen olayları gören örnek olarak mesela bi sensör görmesi gerekiyor ama bi seferlik görmedi bunun tespitini yapabilen bi program varmı?

Bu o makinanın programını yazarken yine hatalarıda hesaba katarak yazılacak bir programla Operator paneline ikaz olarak yada açıklama uyarısı olarak yapılabilir. Çünkü her makinadan istenen iş farklıdır. Bu bir standart değildir.......

arkadaşım pdiag zannettiğin gibi bir program değil. bu programda cpu da oluşan hatalar ve durumlar ile ilgili bilgiler verilir zannettiğin gibi makinaın çalışması ile ilgili hata verilmez. istisna olarak programı yazan oluşan hataları pdiag a görülmesi için bir tanımlama yaptı ise onlarda görünür. yalnız çoğu zaman bu hatalar opden gösterilir.

Kendiliğinden arıza tespiti yapabilen bir program elbette yok. Oluşabilecek arızaların tetikleyicilerini proje esnasında tanımlıyorsunuz. ,Ayarlanırsa OP üzerinden gösteriliyor. Sizin öğretmediğiniz ek bir şey yapamaz.

Anladım teşekkür ederim. Peki benim dediğim gibi bi program varmı. Plc içindeki programı takip edip bi anlık gelişen olayları gören örnek olarak mesela bi sensör görmesi gerekiyor ama bi seferlik görmedi bunun tespitini yapabilen bi program varmı?

Bu işi yapabilecek komponent P-Diag ve ProAgent ikilisidir.

S7 P-Diagla ilgili daha ayrıntılı bilgi lazım.Türkçe dökümanı var mı?

Hazırlanmış programlara baktığımda fb lerin dilinde S7 p diag yazıyor,ama fb yi oluştururken create language de S7 pdiag yok,stl,fbd,lad,graph var.
Oluştururken option/configure proses diagnostig mi kullanılıyor ? denedim ama olmadı.Bu konuda yardıma ihtiyacım var tşk ler...

Öncelikle S7 Manager ile beraber gelen P-Diag yalnızca görüntülemek için kullanılıyor. Yeni proje oluşturma ve derleme için Ekstra P-diag opsiyonu yüklenmesi gerekiyor. Ondan sonra Compile Comletely yapınca FB'ler otomatik olarak gelir. FB ayarları Compile Settings'den yapılır.

Forum istatistikleri

Konular
129,842
Kullanıcılar
452,693
Son üye
sefa241

Yeni konular

Geri