S7200 - MM420 sorunu

Ertek68

Profesyonel Üye
Katılım
16 Ağu 2007
Mesajlar
1,733
Puanları
281
Yaş
52
Slm. arkadaşlar.
Uygulamasını yapmış olduğum bir sistemdeki sorunu paylaşmak isityorum..

SİSTEM: s7200 CPU224 ve EM235 vasıtasıyla bir taraftan analog giriş vasıtası ile dozajlama ünitesini kontrol ederken, diğer taraftan diğer analog girişten aldığım motor akımı bilgisi doğrultusunda analog çıkşıştan MicroMaster420 ye 0-10 volt kontrol sinyali gönderiyorum.

SORUN: Mikromasterin çalışmadığı zamanlarda dozajlama ünitesi sorunsuz çalışıyor ancak micromaster çalıştığında Dozajlama ünitesinde sürekli 5-8 kg lık (yaklaşık 0,2 volta karşılık geliyor) dalgalanma oluyor.

NOT: Daha önceki uygulamamda Micromaster ve PLC panodaki aynı yerlerinde takılıydı ancak MM420 başka bir cihazla kontrol ediliyordu (bir elektronikçinin tasarladığı sanırım PIC li bir cihaz) o zaman böyle bir sorun yoktu.
Ayrıca Panoda MM420 ye aynı uzaklıkta yine Dozajlama yapan başka bir S7200 var ancak onun MM420 ile bir baplantısı yok, onun tartımında herhangi bir sorun yok.
PLC anolog giriş kabloları ekranlı,
Topraklamalar yapılmış durumda
Siemens'i aradım bildiklerimizin dışında bir şey öğrenemedim.

Benzer olaylar yaşamış yada bilgi sahibi arkadaşların fikirlerini bekliyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Analog giriş modülünde boşta olan varsa kısa devre yap. Ekranlamanın sadece tek taraftan yapılıp yapılmadığını kontrol et. Sensörün ekranlamasını kontrol et. Topraklamamın iyi olup olmadığını kontrol et. Aklıma gelenler bunlar.
 
Sn Ertek 68
Sana tavsiyem; Micromaster ile Plc arasına 4-20mA/0-10V converter kullanman. Hem ilerde oluşabilecek Micromaster analog giriş sorunlarına karşı hemde convert ettiğin sinyallerin bozulmalarına karrşı iyi bir çözümdür. Hatta Mümkünse sinyallerini mA olarak işlemen daha iyi sonuç verir.Piyasada bu tip converterleri bulman mümkündür.Ör.Weidmüller.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,755
Mesajlar
920,207
Kullanıcılar
450,822
Son üye
seferarican

Yeni konular

Geri
Üst