s7300 stat deklarasyonu "ton" "ctu" simgesi?

ulas

Üye
Katılım
6 Eki 2006
Mesajlar
203
Puanları
1
s.a
elimdeki bir pdf de fb 10 blogu stat bölümünde deklarasyon tablosunda "TON" ve" "CTU" simgeleri görülmekte elimdeki simatic manager 5.4 programda böyle bir komut yok . alan olarakta oldukça geniş bir hafıza alanı kapsıyor TON deklarasyonu 22 ctu deklarayonu 10 byt alan kaplıyor. yardımlarınız için teşekkür ederim.
fb 10 a it pdf dosyası nı ekledim.
 

Ekli dosyalar

  • s7 300 deklarasyon tablosu2.jpg
    s7 300 deklarasyon tablosu2.jpg
    95.9 KB · Görüntüleme: 74
  • FB10.pdf
    75 KB · Görüntüleme: 56
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
TON = On delay timer.
CTU İse Counter.
 
macix hocam benim asıl sormak istediğim fc10 un deklarasyon tablosunda yani blok oluşturulurken blok sayfasının üst kısımda -in-qut-temp-stat böümnde stat deklarasyonunda "ton" ve "tof" bölümleri yok . kullandığım programda bu özellik yok .benim merak ettiğim programı yazan kişi bu simgeleri "ton" "ctu" deklarasyon tablosuna nasıl eklemiş.
 
istediğin fb tarzındaki bloğu bu bloğun içine çekiyorsun. sonra çektiğin bloğa sağ tıklayıp çıkan listenin en altındaki multi instance sekmesini tıklarsan bu iş olur. otomatik listene eklenir.
 
Bende merak ettim incelemek için projenizi paylaşabilirmisiniz ?
 
Bende merak ettim incelemek için projenizi paylaşabilirmisiniz ?

macic hocam projenin pdf si ilk mesajımda. analadığım kadarıyla "ton" "ctu" ile gösterieln semboller call komutu ile çağırılmış yani bunlar fb bloklar .
 
Programı achive leyip paylaşırsanız bende bakmak isterim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,849
Kullanıcılar
450,926
Son üye
aysu_simsek

Yeni konular

Geri
Üst