Sabitleme devresi

Katılım
9 Ara 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaslar sizlere bi sorum olucak bana yardımcı olabilirmisiniz
Şimdi benim motosikletim var. Motosikletimde aydınlatma sistemi akuyle calısmıyor ben motosikleti calıstırdıgımda calısıyor. Ben farı akuye bagladıgımda aku cabuk bitiyor. bunun için sarj eden konjektörü deiştirdik. ama bu seferde akuye fazla elektrik geliyor sarjı nolmalde 14 voltla olması gerekirken ben gaz verdikce yukseliyor şimdi size sorum ben bu konjektörün cıkısa nası bi devre yapabilirimki sabit 14 volt cıkartabilsin lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusunuz??. şimdiden teşekkürler
 
Son düzenleme:
9 amper olması gerek

13.8 volt çıkış gerilimi olan regülatör devresi lazım. lm78xx serisi sabıt regülatörler var ama max. 1.5 amper verır yeterlı degıl yanar. akım tasıma kapasıtesı yuksek transıstorlu ayarlı gerilim regülatörü kullanabilirsiniz. Aşağıdakı devre güzel ve test edılmıs bır devre kullanılabılır. akım gerılım ayarıda yapılabılıyor. 13.8 volta set edersıniz. 13.8 voltta pot kaç ohm gosterıyorsa potu sokup yerıne o omajda dırenc baglayabılırsınız. (pot hareket halınde dırencı degısebılır tıtresımden sarsıntıdan o yuzden sabıt dırenç bağlayabılırsınız)

şarj dınamosu cıkısını kopru dıyot gırısıne baglarsınız.

Max. 8 amper çıkış verebilir.

alıntıdır..

alternatif 2...

12 voltluk araba aküsü şarz devresi. Dirençleri mümkün olduğunca değerinde takın, gerekirse seri bağlayın. R1 ve R7 10 watın üzerinde olmalı. Butona basılınca şarz işlemi başlar ve akü dolunca otomatik olarak devreden çıkar. Devre tarafımca denenmiş olup gayet güzel çalışmaktadır.

(Arkadas bu sekılde yazmıs fakat 5-10 watt yeterlı dırencler ıcın araba akusu degıl sızınkı.)

Alıntıdır...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,192
Mesajlar
924,101
Kullanıcılar
451,555
Son üye
mundasolar

Yeni konular

Geri
Üst