Sadece 1 bağlantıda 150v~ var

suleyman70

Üye
Katılım
12 Eki 2024
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
24
Merhabalar, öncesinde vavien olan bir lambanın 1 anahtarını prize çevirdim faz ve nötr bağlayarak, diğer anahtara faz girip faz çıkıyor sensörlü lamba taktım ona giriyor, lambanın diğer tarafından da nötr'e bağlantı yaptım ancak 150v~ civarı voltaj görünüyor faz-nötr arası ve kademe kademe yükseliyor: 150, 151, 152, ... Diğer prizlerde veya lambalarda bir sorun yok, neden bu şekilde oluyordur?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Prizi seri mi bağladınız, 220v nasıl 150v olur? Bağlantının görselini paylaşırsanız daha anlaşılır olacaktır!
 
aydınlatma ve priz hattı sigorta kutusundan başlayarak ayrı olarak dağılır. İyi bir elektrikçi çağırınız vs demeyecegim, müstakil bir evde iseniz ve vavien tipten yeni nesil bir sensörlü lambaya geçmek istediyseniz, anahtar yeri de boş kalmasın diye priz koymak istediyseniz gayet mantıklı bir çözüm.

dediğiniz şeyin olabilmesi için sanırım nötr hattı ile ilgili bir sorundan olabilir, multimetreyi kısa devre konumuna alıp başka çalışan bir prizden nötr hattını bulup sigortaları kapattıktan sonra eklediğiniz priz ve nötr hattını bildiğiniz priz arasında direnç ölçümü kısa devre ölçümü yapabilirsiniz,

bunun yerine yeni eklediginiz prize başka prizden sırasıyla faz nötr takviyesi yaparak (nötr fazı karıştırmadan tabi) sonucu gözlemleyebilirsiniz.

bu dediklerimi işten hiç anlamayan birisi olsaydınız kesinlikle tavsiye etmezdim lakin siz bu işlemleri yapabiliyorsanız konuya az çok hakimsiniz demektir. Her aşamada dikkatli olun.

Belki dediğim şeyler basit gelebilir, ben yine de farklı bir bakış açısı katmak istedim, insanlık hali bazen akla gelmiyor.

Prizi ayarladıktan sonra kesinlikle prize topraklama çekmenizi tavsiye ederim, ısıtıcı vesaire kullanılmaması da önemli tabi.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,525
Mesajlar
927,598
Kullanıcılar
452,108
Son üye
Kirat58

Yeni konular

Geri
Üst