samsung LCD ekran televizyon ses var görüntü yok??

o zaman çöp mü oldu tv ?
Panelin (ekranın) kırılması,çatlaması,önemli ölçüde piksel kaybı haricinde LCD tv çöpolacak diye kural yoktur.Bunların haricindeki arızaları tamir edilir.Sizin cihazınızda yukarıdaki ilk mesajımda belirttiğim gibi arka aydınlatma ledleri veya led voltajını üreten devrede arıza vardır.Önce arızanın hangisinde olduğunun tespiti gerekir ve tamir edilir.Arka aydınlatma led lerinde ise değişimi için panelin tamamen sökülmesi gerekir. Bu iş bilgi ve deneyim gerektirir. Zor olan led değşimi değil, panelin Söküp takılması risklidir.Yanlış hata panelin çatlamasına neden olur. Tarif ile uzaktan yardım ile olacak iş değildir.
Arızanız led driwer devresinde de olabilir,Tespiti için bu devreye gerekli voltajın besleme devresinden gelip gelmediğine,geliyorsa devrenin, led lerin yanması için yeterli voltajı üretip üretmediğine bakılmalıdır.Bu ölçümleri kendiniz yapabilirsiniz.Devrede ölçeçeğiniz voltajları ve ölçüm noktalarını size verebilmek için cihazınızın tam modelini gösterir arka kapak etiketi ile LED sürücü kartı ve besleme kartının fotolarını görmemiz gerekir.( Modele göre farklılıklar vardır).Arza LED driwer kartında ise tamir edilir mümkün olamaz ise değişimi yapılarak sorun çözülebilir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Tesekkurler yorumlariniz icin arkadaslar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…