Sanayi fırını sıcaklık ayarı hakkında!!

Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
152
Puanları
1
Yaş
41
arkadaslar sanayı fırını var ve bu fırın start verıldıkden sonra ılk saat 200 derece sonra 1 saat 300 derece sonra 1 saat 400 derece ve sonra 500 derece de kalacak stop olana kadar dereceler degıstırılebılecek bunu hangı plc ıle veya cıhazla yapabılırım altarnatıf sunabılırmısınız ve mumkunse devre tasarımı yaparsanız cok memnun olucam yardımlarınız ıcın ve ılgınız ıcın sımdıden esekkurler hepınızın emegıne saglık
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Selamlar, gerekli açıklamalarla devreyi çizdim. Simülasyonunu görmek için Ekts isimli programı indirip aynı devreyi çizebilirsiniz.

f0r9g1.jpg
 
sn.noil

sn. gunahkar_sokaklar 'ın talep ettiği devre otomatik olarak çalışacak yani start verdiğinizde termokupl'ların yapmış olduğu sıcaklık değerlerine göre direk 300 dereceye çıkıp 1 saat 300 derecede sabit kalacak sonrada 400 dereceye çıkıp orada 1 saat bekleyecek ama sizin devreniz tam anlamıyla ihtiyacı karşılayamıyacağı kanaatindeyim.

sn. gunahkar_sokaklar


Çalışmakta olduğum fabrikadaki tav fırınına tam istediğiniz gibi ELİMKO marka bir ürün takmıştım 10 farklı set ayarı var hem sıcaklığı hem zamanı set edebiliyorsunuz.Fakat modeli aklımda değil yarın işyerinde modeline bakayım size modeli bildiririm.

Saygılarımla...
 
Selamlar, hazırladığım devre ilk önce 200C'lik sıcaklığıa getiriyor. Sonra sırasıyla 100C'lik yükleri devreye alıyor. İstenirse de zaman rölesini devreden çıkarıp devreyi manuele alıyor.

Devreyi 3 buton eksiltecek şekilde güncelledim.


Eğer devre kontrolör vasıtasıyla sıcaklığı sabit tutuyorsa benim devre işe yaramaz. Sadece yükleri devreye alıp çıkarıyor o kadar.

2me9zig.jpg
 
arkadaslar ılgınız ıcın tesekkur ederım burcın beyın soyledıgı cıhaz tam ıstedıgım gıbı burcın bey bu konuda yardımlarınızı beklıyorum devre semasıyla bırlıkte cıhazın model ve markasını bıldırırsenız sevınırım
 
Elimko E-200 yapabilir bu işi, internette pek çok döküman var ama
istersen firma da sana yardımcı olur sanırım.

2r3gk09.jpg
 
bu cihazla ilgili kuracagım devre taslagı hakkında yardımcı olamazmısın sızlerı mesgul edıyorum kusura bakmayın bu konu baya gerdı benı ya
 
gunahkar_sokaklar ' Alıntı:
bu cihazla ilgili kuracagım devre taslagı hakkında yardımcı olamazmısın sızlerı mesgul edıyorum kusura bakmayın bu konu baya gerdı benı ya

sn.ERSOYALI 'nında dediği gibi ELİMKO E-200 işinizi görecektir öyle teferruatlı bir devreyede ihtiyaç yok cihazın arkasında bağlantı şekli mevcut PT100 termokupul bağlantısını yaptıktan sonra role çıkışlarınız var edilen set değerlerine ve termokupul dan gelen sinyale göre role kontağı konum değiştirmektedir siz bu roleyi ısıtıcınızın kontaktörünü çalıştırmak için kullanacaksınız.


Kolay Gelsin...
 
burcınbey bılıyorum e 200 u de ınceledım fakat zaman da oldugu ıcın halıyle bı adım kontrol soz konusu pıd kontrol gereklı e210 ısımı gorur ama sanırım cok tesekkurler
 
gunahkar_sokaklar ' Alıntı:
burcınbey bılıyorum e 200 u de ınceledım fakat zaman da oldugu ıcın halıyle bı adım kontrol soz konusu pıd kontrol gereklı e210 ısımı gorur ama sanırım cok tesekkurler


arkadaşların dediği elimkonun e-200 model cihazlarını bende kullandım fırın için kullancağınız termokuple larıda elimko dan alabilirsiniz.Bizim fırınımızda 1200 derecelik termokuple kullanmamıza rağmen fırın ısısı 950-1000 derecede iken termokuple ömrü 4-5 ay kadar dı.Şimdi elimko dan termokuple aldık bakalım bu ne kadar gidecek.Ayrıca elimko daki görevli arkadaşlar otomasyon projenizde size destek de oluyorlar.Birde 3d12 x diye yeni bir cihazları var fırındaki değişik bölgelerdeki termokuplelarının ısılarını sıra ile gösteren ve alarm çıkışı veren bir cihaz.Bu cihazı da incelemenizi öneririm.
Kolay gelsin ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,843
Mesajlar
920,926
Kullanıcılar
450,941
Son üye
halfe00

Yeni konular

Geri
Üst