Sayacların, önüne yanı personelın panoya mudahale edeceği bölgeye paspas koyun. Pano cıvarı su içinde süreklı ıslaksa, yuksek bır platform yapıp, yinede paspas koyun.
O buton kaçak olmadığını göstermez,Kaçak akım rölesinin devreyi kesip kesmediğini yani cihazın çalışıp çalışmadığını gösterir.Aklima takilan bir sey daha var kacak akim rolesinde kacak akimi test eden siyah kare biciminde bir buton var ona basinca Sigorta atiyor be buda kacak akim olmadigini gosteriyor peki diyelim ki bunu yaptik sigorta atmadi bundan sonra ne yapmaliyiz ? Ve son olarak @yasliUzman nin dedigine gore rakor olmali dedi netten arastirdim boyle bir parca yok panoda ?
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O buton kaçak olmadığını göstermez,Kaçak akım rölesinin devreyi kesip kesmediğini yani cihazın çalışıp çalışmadığını gösterir.
Panoda rakor olmaması doğal çünkü her gün o panoya kablo ekelnip çıkarılır.İnsanların rakordan kablo geçirmek zoruna gittiği için rakorları sökerler.
Merhaba sayın Efem213
Kaçak akım rölesinin nasıl test edileceğini Yaşlıuzman anlatmış.
Çıkıştan değilde sistemin herhangi bir yerinden nötr ve toprak kısa devre edilmesi durumunda kaçak akım rölesinin sistemi açması beklenir.
[FONT="]Aydınlatma ve dağıtım panolarının altında zeminden yaklaşık 40cm yüksekliğinde beton kaide bulunur,beton kaide içi boştur, ayrıca galvaniz pano altında 5cm baza vardır. Yani anlatmak istediğim iş usülüne uygun yapılırsa bahsettiğiniz sorunun yaşanması mümkün olmaz.[/FONT]söz panolardan açılmışken yaşadığımız bir sorunu paylaşmak istedim.
belediye tarafından yaptırılan aydınlatma panosu bir park içerisine yerleştirilmiş.günlük sulanan çimenlerin suyu panonun içine taban betonunun altına süzülmüş.buharlaşan su panonun tavanında birikmiş ve barların üzerine damlayarak kısa devreye yol açmıştı.kontrollerde en azından eğilip pano tavanına bakmakta fayda var.
iyi çalışmalar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?