digital_tech ' Alıntı:arkadaşlar beyazdan kastınız gri kablo olmasın.avrupa yeni standartlarda maviyi notr olarak belirtmiştir.eskiden kullanılan kahve -mavi- siyah üçlemesi kalkmış kahve - gri - siyah olmuştur.yani Koray.K arkadaşın yaptıgı bana gore yanlış.eğer fabrikanızda griyi hep notr olarak kullanıyorsanız kafadan hatalı başlamışsınız demektir.bu ha evdeki adamın bilmeyip kahveyi toprak yapması, ha sizin fabrikada fazı notr yapmanız.ikisi de aynı şey.olduki sirkete başka elektrikçi başladı,diyeceği ilk şey gri notr olmazki neden boyle bağlıyorsunuz olacaktır.sizde baştan boyle başladı ,oyle devam ediyoz diyebileceksiniz en fazla.kaldı ki aynı olay benim başıma geldi.on yıllık fabrika elektrikçisi gözümün onunde griyi notr yapıyor.alışmışya kahve mavi siyah üçlüsüne niye oyle yapıyorsun dediğim zaman kıllıgına olacak ikiside aynı kalınlıkta dedifarketmezmiş.bu mudur standart?
Sayın kadirizm !kadirizm ' Alıntı:sayın şef hikayeniz gerçekten güzeldi saolunarkadaşlar kimbilir daha ne olaylar gelecek başımıza benim merak ettiğim bi şey var örneğin bir kombine priz bağlıyoruz (yani üzerinde hem 380V hem 220V olanlardan) malumunuz 220V prizin birde topraklama ucu var. buraya çekilen kablolara bakıyorum 4X.... yani ya nötür yok ya da toprak !!! demek istediğim sizlerinde başına mutlaka gelmiştir. 5X... kabloları kullanmadığımız için acaba sizler nasıl bağlıyorsunuz? Tercihiniz topraktan mı yoksa nötürden yana mı oluyor? yoksa ikisi arasında sıfırlama mı yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?