sayın yöneticiler..

demiray teknik

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2010
Mesajlar
828
Puanları
256
Yaş
60
Konum
ankara
sevgili dostlar yaklaşık bi seneden beri bu forumdayım...
elimden geldiğince mesleki bilgilerimi bu forumda paylaştım.. yardıma ihtiyacı olanlara bildiğim konularda hiç düşünmeden yardım etmeye çalıştım... ilgimi çeken konularda da meslektaşlarım ile tartışmaya girdim....
ammma son günlerde dikkatimi çeken bir şey varkı artık rahatsızlığı had safhada....
her sabah ilk işim siteye girmek girdiğimde de muhakkkak onlıne kişi sayısına bakıyorum .. mesela şimdi 209 kayıtlı üye 1577 misafir var...mesleğim olan iklimlendirme bölümünde şu anda 2 kayıtlı üye(biri ben)35 misafir var....
kendimi bu misafirleri gördükçe aptal olarak hissediyorum...ben zamanımı meslektaşlarım için internette zaman ayırırken bazı arkadaşların bu siteye üye dahi olmadan zaman emek harcadığımız konuları zahmetsizce okumaları rahatsız diyor.. en azından üye olsalar üye olma zahmetine girseler bu düşüncem kaybolacak..diğer sitelerde şöyle bir göz attığımda çoğu üye girişssiz önsöz bile okutmuyor..
konu taktirlerinize sunulur...
sevgiler
saygılar
 
Tecrübelerinizi üye olan birisiyle paylaşmak ile, üye olmayan birsi ile paylaşmak arasında, sizin için nasıl bir fark söz konusu?
Mesela, üyeler tecrübelerinizden faydalanır, yarın bir gün de siz onların tecrübelerinden faydalanırsınız. Üye olmayanların tecrübelerinden faydalanma şansınız olmayabilir. Sizi rahatsız eden bu mudur?
Ben şimdilik bu forumdan başka mesleki hiç bir foruma üye değilim. Ancak belli bir yere kadar( çocğu forumda, forumumuzda olduğu gibi üye olmayanlara linkler verilmiyor) çokça istifade ettiğim oluyor. Özellikle yabancı sitelerde linkler bile veriliyor.
 
Tecrübelerinizi üye olan birisiyle paylaşmak ile, üye olmayan birsi ile paylaşmak arasında, sizin için nasıl bir fark söz konusu?
Mesela, üyeler tecrübelerinizden faydalanır, yarın bir gün de siz onların tecrübelerinden faydalanırsınız. Üye olmayanların tecrübelerinden faydalanma şansınız olmayabilir. Sizi rahatsız eden bu mudur?
Ben şimdilik bu forumdan başka mesleki hiç bir foruma üye değilim. Ancak belli bir yere kadar( çocğu forumda, forumumuzda olduğu gibi üye olmayanlara linkler verilmiyor) çokça istifade ettiğim oluyor. Özellikle yabancı sitelerde linkler bile veriliyor.

DOSTUM..
tespitinde haklısın beni rahatsız eden konu üye olmak adına bir kaç dakikasına bile kıyamayıp benim senin ve çoğu arkadaşın paylaşımlarından yararlanıp bir daha ugramıyorlar...
örnekmi:
türkiyede kullanılan binlerce klimanın arıza kodları ile ilgili bir konu açtım.. konuya dahil olan elindekileri paylaşan üye sayısı bir elin parmağı kadar ama okuyan binlerce yararlanan binlerce kişi...
insan bu noktada soruyor işte yahu ben dağarcığımı beklentisiz açmışım ama tüm türkiyede 5 6 kişimiyiz bunları paylaşan...
başka bir örnek ise:
akadaş bir okulda okuyor ödev hazırlayacak oyle veya böyle bir sebeple yumurta kapıya dayanıyor ve buraya sırf ödevi staj dosyası için üye oluyor konu açıyor....birşey öğrenmek yok bilgi istemek yok acabamı dediği konu hakkında yorum istemek yok....
armut pişşş
ağzıma düş....
işte bu noktada başlıyor benim sıkıntım...
gel
gör
al
git...
ee sende birşeyler kat bu çorbaya be adam ......
 
Sayın demiray teknik malesef ki ziyaretçileri foruma üye olmak için zorlama şansımız yok. Zaten ziyaretçiler resimleri ve linkleri göremiyorlar. Yani bir şemayı ya da bir dosya içeriğini görebilmek için üye olmak zorundalar. İçeriği tamamen gizlememiz durumunda içeriğinde ne olduğunu göremedikleri bir foruma doğal olarak üye olmak istemeyeceklerdir. En azından ben kendi adıma söyleyeyim içeriğini görmediğim, bilmediğim bir yere üye olmuyorum.

Ziyaretçi olarak girip forumu yıllarca takip eden kullanıcıların olduğunu biliyorum. 3 yıl sürekli takip edip üye olmayan kullanıcılarla karşılaştık. Bir kişinin üye olup olmaması tamamen kendi insiyatifindedir. Üye olmak istemiyorsa birşey yapamayız sadece bol reklamlı ve nispeten kısıtlı bir içerikle karşı karşıya kalırlar. Ancak ziyaretçi olarak forumda gezinen kullanıcıların da yakınlarına tavsiye ederek çok sayıda üye kazandırdığını göz ardı etmemek gerekiyor.

Bir de farklı açıdan bakarsak google gibi arama motorlarında arama yaptıran farklı meslek dallarındaki insanlarda bizim forumumuza uğruyorlar. Alt yapısı ve eğitimi olmayan insanlar bizim forumda yazılanları çizilenleri zaten anlamadıklarından üye olma ihtiyacı hissetmiyorlar.

Ödev bölümü konusunda haklısınız ancak dikkat ederseniz şu tezimi yapıverin tarzı isteklere eski üyeler pek cevap vermiyor. Yine de takdir edersiniz ki bir üyenin ne niyetle üye olduğunu bilmemiz veya eğitim sisteminin hazırcılığa alıştırdığı öğrencileri üye olur olmaz bir anda değiştirmemiz mümkün değil. Biz büyükleri olarak kızmak ve şikayet etmek yerine onlara doğrusunu öğretmeliyiz ki bundan sonra aynı yanlışları tekrar etmesinler.
 
bırakın insanlar istedigi gibi baksınlar bilgilensinler , uye olmayanda burdan bilgi alıyor , KONTROL KALEMININ MUSTERI HAKLARI :)
cevap yazmak icin uye olmak zorundalar yada ozel linkleri gormek icin
bence sistem dogru yonetim dogrusunu yapıyor
 
ben de ilk olarak plc ile ilgili bir konu ararken forumla tanıştım ve üye oldum. bence şu an geçerli olan kurallar uygun. öğrenci arkadaşlar evet bazen çok fazla hazır istiyorlar ne yapalım sistem böyle yetiştiriyor:(
 
Forum yeni şekli ve işleyiş biçimi güzel.
Sonuçta birileri bazı paylaşımlarda bulunacak birileri de bu paylaşımlardan faydalanacak.
Bunun sonuçlarını daha sonra görebiliriz.

Bir de şöyle bakmak lazım ; teknik bir yazı hazırlamak zahmetli bir iş ve kişinin kendi özverisi ile yapabileceği konular.
Yazarlar ise genelde ismimiz bilinsin şeklinde bakıyor benim şahsi düşüncem isim de önemli değil eğer üye ya da ziyaretçi bundan faydalanıp ortaya bir ürün / hizmet çıkartabiliyorsa bu bir başarıdır.

Unutmayalım ki biz de aynı şekilde öğrendik internet yoktu ama kitaplar vardı elektronik dergileri vardı.
Bir de bu tür bir sitenin ücretsiz olması bizim için de bir kazanç.
En azından birbirinin kopyası olan paylaşım (reklam) sitelerinden değil.

İyi çalışmalar,
 
şimdikiler hepten hazırcı oldu çıktı. zaten artık sınıfta kalmak yok, meslek lisesinden yüksek okula geçmek içim sınav yok, doğru düzgün sistem yok, yok yok yok.... ölçü aletini kullanmasını bilmeden pic ile cep telefonu kontrol sistemi yapmaya çalışıyorlar. zaten dikkat ederseniz soru sorarken 'bana şu lazım nerden alabilirim, nasıl bir şey alabilirim, devre şemasını ve açıklamasını gönderebilirmisiniz' diye tam cin olmadan adam çarpma muhabbeti. çoğu içi boş teknisyen. ama onların suçu varmı: tartışılır. cep telefonu ve internet, malum sitelerin büyüttüğü gençler.
 
Kullanıcılar misafir olarak başlıyor. Sonra kendileri de üye olup birşeyler vermeye başlıyor. Ben siteye girer girmez Kullanıcı adı ve Parola soran hiçbir siteyi daha fazla ziyaret edip kendimi uğraştırmam kapatırım gitsin....
 
Bencede sistem şu an mantıklı... Şayet bu site üyelik gerektirmeden tüm bilgilere ulaşılabilen bir site olsaydı kullanmasa dahi üye olan bu kadar insan olmazdı... Kullanıcı geliyor bakıyor faydalı bir site hemen üye oluyor bu faydadan yararlanabilmek için ... Kullanıcı geliyor sitede hiç bir bilgi misafire açık değil bakıyor bu ne saçmalık derhal siteyi terk ediyor (kendi adıma konuşuyorum..) ... Kimse bir siteye üye olmak zorunda değil içeriği hakkında fikir sahibi olan kişi zaten siteye üye olup yarar sağlamak ister..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,071
Mesajlar
922,995
Kullanıcılar
451,353
Son üye
erkancos

Yeni konular

Geri
Üst