sayaç yanlış bağlantısı

etkga

Üye
Katılım
3 Eyl 2016
Mesajlar
292
Puanları
6
Yaş
46
arkadaşlar bugun kafama takıldı kontrollerini ettim ama yinede gözden kaçmış olabilme ihtimalinden soruyorum sayaçta ters bağlantı bir sorun yaratır mı mesela faz girişi yerine eve giden kabloyu çıkış yerinede gelen ana kabloyu bağlamak sayacı etkiler mi? sayacın klemensleri mesela 1 3 5 7 9 10 12 şeklinde 1 e eve giden kablo 3 e ana hattı bağlamak?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Hocam dediğiniz yerde faz kesintilerinden bahsetmiş ben mi göremedim bilmiyorum ama ben cevabımı alamadım
 
Pdf dosyasının sayfa 13, doküman olarak ise 9ncu sayfada:

"Tüketici sayaçlarında akım ve/veya gerilim uçlarının polarite tersliğinde, sayaç aktif ve reaktif enerjiyi doğru olarak ölçecek ve kaydedecektir. Enerji kaydı, üç fazdan ayrı ayrı ölçülen anlık aktif, indüktif reaktif ve kapasitif reaktif enerjilerin her enerji türü kendi içinde mutlak değer toplamları dikkate alınarak yapılacaktır."
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…