Kesinlikle fark etmiyormuş. Öyle olsa diğer markalarda olduğu gibi tamaman kapalı yaparlardı. Bunda alt taraf tamamen açık. Tedaş'ın takan teknisyenleri söyledi. Dediğiniz gibi olsa onay vermezlerdi kullanılmasına. Müdahaleye çok açık çünkü.
O söylediğiniz yöntem biliniyorsa böyle bir sayacı niye kullanıyorlar anlam veremedim.Bende iddia ediyorum kesinlikle eksik yazar.Bende yıllarca vedaşta çalıştım bu kaçak yönteminin ismi kamalamadır.Yüzlerce bu şekilde kaçak yakaladım kamalama sonucu sayacın normal yazdığını iddia eden varsa her şeyine iddiaya girerim gelsin burada iddialarını ispatlasınlar.
O söylediğiniz yöntem biliniyorsa böyle bir sayacı niye kullanıyorlar anlam veremedim.
Ben gayet iyi anlıyorum.Anlamadığınız nokta nedir ? bütün markalarda bu böyledir.Köprülü ortak olan nötür klemensidir (kamalama) değil anlatmak istediğimi anlamadınız herhalde 1ve 2 no lu klemensin kısa devre edilmesinden bahsediyorum
Ben gayet iyi anlıyorum.
Dediğinizin ne olduğunu, nasıl yapıldığını, sayaç bağlantısını farkındayım.
Elektrik şirketleri bunu biliyorsa niye böyle bir sayaç kullanıyorlar. Oysa tamamen kapalı olanı daha uzun süredir var.
Elektromed kamalamaya gayet uygun.Kapalıdan kastınız nedir nötür klemensinin neden kapalı olduğunu mu sorguluyorsunuz attğınız resimlerle benim anlattığım şeyle alakası nedir biraz açıklayın
Elektromed kamalamaya gayet uygun.
Bence panonun mühürlendiği yerler için üretilmiş.
Ama kamalama yapıldığında yazmıyorsa niye açığa takıyorlar bunu çözemedim.
Sn.Testcimurat sayaca nötür bağlanmasa dahi sayaç tüketim yazar.Harici topraklama ,harici nötür bağlı olsa dahi sayaç tüketim kaydeder.Yani şebeke nötürü bağlı olmasa herhangi bir harici bağlantı ile nötür sağlansa dahi yazar.
Elektromed kamalamaya gayet uygun.
Bence panonun mühürlendiği yerler için üretilmiş.
Ama kamalama yapıldığında yazmıyorsa niye açığa takıyorlar bunu çözemedim.Ekli dosyayı görüntüle 58722Ekli dosyayı görüntüle 58723
Harici nötr harici topraklama ne demek bilmiyorum. Bahsettiğimiz konu monofaze sayaçlar. Monofaze sayaçların çalışması için nötr klemenslerinin en az birine (içerden köprü olduğu için fark etmez) nötr bağlı olmalıdır. Toprak bağlasanız da çalışır ama bir miktar hatalı ölçebilir. Monofaze sayaçlarda nötr boş bırakıldığında sayaç çalışmaz. Trifaze sayaçlarda bütün trifaze cihazlarda olduğu gibi sayaç nötr bağlantısı olmasa da çalışır. ( bazı şartlarda küçük miktarda hatalı ölçüm olabilir.
Kolay gelsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?