SENSÖR BELİRLEME

tmrylmzx

Üye
Katılım
16 May 2009
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
49
Arkadaşlar biz bir makine yapıyoruz

bu makinede dönen elemanlar var ve bu elemanların devir sayılarını görmek istiyoruz. Bazılarını sadece değerini okuyacağız ancak bazı elemanları değerini göreceğiz ve onların devirlerini ayarlayacağız, yada ayarladığımız devirlerde devamlı sabit kalmasını isteyeceğiz. Ayrıca birde sıvı seviye kontrollü yapacağız . Sizce buralarda hangi tip sensör kullanmalıyız . Kullanılacak yerler çok kirli yağlı çok soğuk yada çok sıcak yerler değil normal koşullar diyebiliriz.
Cvplar için sağolun şimdiden
 
Arkadaşım... Motor devirlerini ölçmek için encoder kullanabilirsin. Motor Hızlarını ayarlamak içinde sürücü kullanacaksın.
Bir PLC ile encoderden hız okuyup Sürücüyü kontrol edeceksin...
 
devir kontrol sayıcıyı kendınmı yapacaksın hazır alacaksan cevabım yok:)
 
ertek 68 kardes
ben sorumun hiç bir yerinde motor dememişim
sen motoru nerden çıkardın. ben sadece dönen elemanların devrini olcecek bir sensor arıyorum. diğer kontrol sistemleri hazır zaten.
 
ertek 68 kardes
ben sorumun hiç bir yerinde motor dememişim
sen motoru nerden çıkardın. ben sadece dönen elemanların devrini olcecek bir sensor arıyorum. diğer kontrol sistemleri hazır zaten.
Kardeş benim bildiğim bir şeyin dönmesi için motor kullanılır. Ama farklı bir sistem varsada eyvallah. Yalnız ben burada hiç bir menfaatim olmaksızın, bildiğimce sana yardımcı olmaya çalışırken kullanıdığın üslup (nerden çıkardın) hiç hoş değil...
 
Motor sabit devirle dönüyor biz bu dönen elemanları başka bir şekilde devrini değiştireceğiz
 
encoder bencede en makul çözüm gibi ama yanılmıyorsam fiyatları bir hayli pahalı.
 
endüktif sensörle ya dönen parçada belirli bir metali saydırmak lazım yada dönen parçanın miline enkıder takmak lazım. Tercih fiziksel şartlara, maliyete ve hıza göre değişir.
 
devir çok yüksek değilse endüktif dedektörle yapabilirsin ama devir yüksek ise ve hassasiyet önemliyse enkoder kullanmalısın.daha verimli olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,316
Mesajlar
925,240
Kullanıcılar
451,764
Son üye
masiv

Yeni konular

Geri
Üst