Sensör

Arkadaşlar merhaba bana ileri geri algilayan sensör lazim varmidir yoksa yapilabilirmi yardimci olursaniz sevinirim

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

İleri geri yone hareketini iki sensor ile programla algilayabilirsin. Kolay gelsin

Hangi program

motorun ileri giden kablolarından + yı bul oraya - geldiği zaman motor geri dönüyor + geldiği zaman ileri dönüyor diyebilirsin. sensöre gerek yok:
fikir..

Ben bu ileri geriyi displayle sayici olarak kullanabilirmiyim

Hall sensörü, mouselardaki encoder en basitinden diyot +led ikilisi dahi iş görür ama başka çözümler de var sonuçta röle kontaktör kullanıyorsun bunların hareketinin tespiti ile de olur. Nerde kullanacağınza (ileri geri=? araç(yatay hareket), motor(dairesel)=?) dair dah fazla ayrıntı verirsen daha iyi ve en uygun çözüme kısa zamanda kavuşursun

Yatay olarak sayim yapacak

yapacağın uygulamayı söylersen daha çok yardım alırsın.ne yapmak istiyorsun.ileri geri sayma olayını encoder ler ile yapabilirsin.fakat encoder sana al sana bu ileri buda geri demiyor.eğer plc kullanırsan plc programı ile gelen pulslerden algılarsın.micro işlemci kullanacaksan yine micro işlemci programı ile encoderden gelen pulsleri programda işleyip algılayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…