Sera Kontrol Sistemi Yardım

Merhabalar Şöyle Bir Projem Var Su tankına daldırılan Sıcaklık-pH-EC sensörleriyle suyun içerisindeki pH-EC yi ölçer, gübre ve asit pompalarıyla dozlama yaparak tankdaki suyun pH-EC değerlerini istediğiniz değerlerde tutar.Sıcaklığı Set Değerine Getirmek İçin Isıtıcı veya Fan Çalıştırır Ölçülen değerler alarm set değerlerinin dışına çıkarsa üzerindeki alarm ile kullanıcıyı ses ve ışık ile uyarır.Wifi Üzerinden Ayar ve İzleme Yapılabilicek böyle bir proje yapılabilirmi üstadladımdestek verebilirmisiniz.Bu İşler ile Uğraşan Kişilere Danıştıgımda Bana Çok Uçuk Fiyatlar Çıkardılar Kendim Elimden Geldigince Yapmak İstiyorum Ücreti Mukabilindede Forumdaki Üstadlarımdan Destek Alabilirim

Ekli dosyalar

• bg12.png
    bg12.png
    120.2 KB · Görüntüleme: 19
Siz tarif ettiğiniz şeyin ne kadar komplike ve karmaşık bir sistem olduğunun farkında değilsiniz . 4 tane teli bağlantı kılavuzundaki yerlere bağlayın gibi basit değil bu uzaktan kontrol ve kumanda işleri .

1733133421819.png

örnekler çoğaltılabilir, siz ne yapmak istediğinize karar verin.
1- ben bu işi/ yatırımı yapmak istiyorum.
2- benim zaten bir işim/gelirim var, bu ikincil bir gelir kaynağı olarak düşünüyorum.

Sıcaklığı termostatlarla yapabilirsin. Termostatlar belli bir sıcaklık set değerinde kontak kapatır. Bunu bir fanın kumanda ucuna seri bağlarsan sıcaklık artınca fanlar çalışır böylece içerideki havayı soğutmaya başlar. İstenilen sıcaklık seviyesine inince termsostatın kontağı açar ve fan kesilir. Ph metreyi de yine termostat mantığıyla ayrı bir ph metre ile yapılabilir diye düşünüyorum. İnternetten araştırabilirsin. Ph yükselince kontak kapatıp dozlama pompasıyla asit tanka boşaltılır. Asit ph ı düşürünce kontağı tekrar açar. Böyle bir devreyle olur. Çok pahalı sistemlerde internetten araştırırsan bulursun. Scadalı sistemler. Yani tavuk kümesimi mantar tesisi mi?

https://en.wikipedia.org/wiki/Aquaponics

Bu sistemi incele birde.Sensör filan yok. Karides Balık solucan vb canlılar ile dolu akvaryum suyu kullanılıyor.

PH ile EC fazla değişen bir değer değil elle günde bir sefer ölçebilirsin.

Gübre analizi ise çok pahalı bir işlem onu büyük şirketler bile yapmıyor. Sürekli yeni karışım hazırlıyorlar.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,916
Kullanıcılar
452,815
Son üye
cansak

Yeni konular

Geri