Serare yapan firca

mass media

Üye
merhabalar siteye yeni üye oldum , ses çıkardığı için içini actigim fon makinesinin kömür tarafında kıvılcım çıkıyor, dikkate alınması gereken bi kivilcim mi bu yoksa kömürleri değiştirmeli miyim

Elinizle çevirdiğiniz de tıkır tıkır ses gelerek dönmemeli ve takılma olmamalıdır. Bu yüzden yay basıncı doğru olmalı ve kollektör dilimlerinde asimetrik aşınma olmamalıdır.

Elinizle çevirdiğiniz de tıkır tıkır ses gelerek dönmemeli ve takılma olmamalıdır. Bu yüzden yay basıncı doğru olmalı ve kollektör dilimlerinde asimetrik aşınma olmamalıdır.
hocam tıkır tıkır ses gelme olayı yok gibi , kollektör dilimlerinde ya da kömürde sorun vardır muhtemelen , kollektör aralarını zımparalamam gerekir mi

hocam tıkır tıkır ses gelme olayı yok gibi , kollektör dilimlerinde ya da kömürde sorun vardır muhtemelen , kollektör aralarını zımparalamam gerekir mi
Kollektör dilimlerinizin arası çok boş ve arası kömür dolmuşsa temizlenmesi iyi olur ki izolasyonun bakır dilimlerden daha aşağıda olması benim pek rastladigim bir durum değildir. Siz iki dilim arasındaki izolasyon maddesini temizlenmesi gereken bir partikül olarak sanıyorsanız bu yanlış. Değerli yamyam üstadın kastettiği benim izah ettiğim durumdur . Siz yay basıncına , kömür büyüklüğüne ve kollektorun yüzeyinin düzgün ve setsiz olmasına odaklanin.

Kömur kısaldı ise, yay baskısı az olur ve fırcada baskı azaldıgından ark olusur. Fırca boyutuna bakarak, kontrol edıp yenıleyin.
(tabii, yukarda arkadasların tavsiyelerinide sakın ıhmal etmeyın

Arkadasların önerılerine ek olarak; fırca boyu kısalmıssa, yay baskıs az olacagından ark oluşması normal. yenı fırca boyu ile karşılaştırın, değiştirin. Temızlıklerıde yapın, sökmüşken..

Yukarıdan buraya kadar hepsini yapıp şerare kesilmedisye bobinajcılarda ark taşı var ricaet hemen halderler , başka yapacak bir şey yok.

Ponza taşı veya silgi de denebilir.
Yukarıdan buraya kadar hepsini yapıp şerare kesilmedisye bobinajcılarda ark taşı var ricaet hemen halderler , başka yapacak bir şey yok.

burdaki bobinajcilar uğraşmıyor böyle şeylerde nedense

ponza taşı bende var hocam fakat neye yarıyor anlamadim
Arksız bir temas icin kolektör yüzeyinin tam dairesel ve pürüzsüz olması lazım. Biz hatta işyerindeki dc motor enduvilerine ait kollektörleri tornaya bağlayıp üzerinden pasa aldırıyoruz. Sizin bu imkanınız olmadığı icin bir şekilde aşındırıcı bir malzeme ile pürüzsüz yüzeyi sağlamalısınız.

Forum istatistikleri

Konular
130,118
Kullanıcılar
453,189
Son üye
Student42

Yeni konular

Geri