Aylık ortalama 400.000 kWh enerji tüketiyoruz. Özelleştirme sonucu bölgemizi satın alan dağıtım firmasının satış birimi ile yılbaşından geçerli olan sözleşme imzaladık. Çift terimli tarife üzerinden fatura toplamında %4 kadar bir faydamız oluyordu. (Son rakamdan bahsediyorum).
Dün firma elemanları geldi ve sözleşmeyi tek taraflı fesih ettiklerini bildiren bir yazı tebliğ ettiler. Firmanın bu hakkı var zira alıcı içinde haklar söz konusu. Firma isimleri zikretmeden (ne kadar dayanabilirsek) ve konuyu siyasileştirmeden (
) bu işin
SUYUNUN ÇIKMAYA BAŞLADIĞI görüşümü burada paylaşmak istiyorum. Firmanın fesih bildirimi ve gayet güzel açıklanmış gerekçeleri aşağıdadır. Bazı firmaların battığı müşterilerinin mağdur oldukları sıkça duyulmaktadır.
Konunun tamamına göz attım şirketi için %15 ten başlayıp % 33 lere kadar indirim aldığını söyleyen arkadaşlar var. Bu oranlar fatura toplamı için hesaplanıyor mu? Hesabı kim nasıl yapıyor. Bir şirket muhasebesi için aktif tir, kaçak tır, gece dir, gündüz dür, ..... önemli değil. Ulusal tarifeye göre 11 bin lira gelecek fatura şirketten enerji alımında 10 bin liraya inmiş ise %... kar vardır, hesap budur.
Son tarifelere göre indirim oranları nedir. Enerji satan firmalar hala ciddi indirim yapabileceklerini söylüyorlar mı. Yoksa kayıp kaçağı katmadan kelime oyunlarına başvurup aldatmaya devam mı (
Hepsi için geçeli değil).
Elektrik bilgisi olayan insanlar piyasada fır dönüyor. (Olabilir ama Derslerine de çalışmamışlar ) Çift terimli tarife deyince dur ben bir sorayım deyip kızarıyorlar.
Neyse yazacak çok şey var da. 3-5 kar ediyoruz diye sevinirken sözleşmenin feshine canım sıkıldı. Üye arkadaşların da canını sıkacak şeyler yazmayayım. Bu kadar yeter. Saygılar.