Seri haberleşme protokollerini (kısa mesafeli)

Katılım
21 Ara 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
:)ÖDEV KONUSU:

Seri haberleşme protokollerini (kısa mesafeli) inceleyerek ve karşılaştırarak, RS-232 protokolünün neden dizüstü bilgisayarlarda artık yer almadığını inceleyen bir teknik rapor yazınız. Kullanacağınız bazı ölçütler: Maliyet, fiziksel ölçüler, ağırlık, enerji gereksinimi, hız vb.

Ne kadar fazla mantıklı ölçüt kullanırsanız ve yazınızı okuyanı ne kadar RS-232’nin kaldırılma gerekçelerine ikna ederseniz notunuz o kadar yüksek olur.

ARKADAŞLAR BİR ÇOK YERE BAKMAMA RAGMEN İSTEDİĞİM GİBİ AYDINLATICI BİR KAYNAK BULAMADIM YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.:)
 
Universal Serial Bus neden tercih ediliyor diye araştırırsan neden COM portun kaldırıldığını bulbilirsin. Bir de şu var yanlış hatırlamıyorsam XP'den itibaren donanıma doğrudan erişim kısıtlandı. Bununda etkisi olabilir.
 
Maliyet zira usb veya başka bir cihaz zaten .sys dosyası ile donanıma doğrudan erişim yapabilir.
Her laptop a rs232 için max232 ekleyecek vs.. onun yerine usb ile halletsin diye düşünmüşlerdir.
 
Sayın denizgüven

RS232 haberleşme protokolü değildir. Fiziksel haberleşme ortamını belirten bir standarttır. Benzetmeyle şöyle anlatayım:)

Ahmet ile Natali iletişim kurmak istiyorlar. Konuşacakları dil haberleşme protokolüdür (hangi sesin ne anlama geldiğini belirler). Sabit telefonda mı konuşacaklar, cep telefonuyla mı konuşacaklar, yüzyüze mi konuşacaklar vs. vs. bunlar da RS232, RS485 vs. gibi haberleşme ortamıdır.

Google'da ingilizce kaynak bulabilirsiniz. Biraz araştırma gerekiyor...
 
sevgili arkadaşlar bu da çevrilmiş hali :)
Kapsam standardın
Elektronik Sanayi Derneği (ÇED) standart RS-232-C [1] 1969 itibariyle tanımlar:

Gerilim düzeyleri gibi elektrik sinyali özellikleri, oran, zamanlama ve



sinyal-sinyal oranı, gerilim, ve maksimum yük kondansatör kısa devre davranış düzeyinde dayanabilir.
Arayüzü mekanik özellikleri, takılabilir konektörler ve pin kimlik.
Arayüz bağlantısı her devre Fonksiyonları.
Seçilen telekom uygulamaları için arabirim devrelerinin Standart altkümelerini.
Standart gibi unsurları olarak tanımlamaz

karakter kodlama (örneğin, ASCII, Baudot kodu veya EBCDIC)
karakter başına veri akışı karakter çerçeveleme (bit, start / stop eşlik biti)
hata algılama veya algoritmaları veri sıkıştırma için protokoller
iletim bit oranları, her ne kadar standart bir bit hızları başına 20.000 bit daha düşük ikinci yönelik olduğunu söyledi. Birçok modern cihazlar 115.200 bit hızları destek / s ve üstü
harici cihazlara güç kaynağı.
Karakter biçimi ve iletim bit hızı ayrıntıları seri port donanım tarafından kontrol genellikle tek bir entegre devre bir UART bu uyumsuz başlatmak için paralel-seri formu durdurmak veri dönüştürür çağırdı. Voltaj düzeylerinin Bilgiler, slew oranı ve kısa devre davranış genellikle bir hat sürücüsü tarafından kontrol edilir ki UART's mantık seviyeleri SC kadar dönüştürür-232 uyumlu sinyal seviyeleri, ve alıcı bu dönüştürür RS-232 uyumlu sinyal seviyeleri UART's mantık seviyeleri.
Tarih
RS-232 (tek uçlu) ilk kez 1962 yılında tanıştı. [2]

Orijinal DTEs teletypewriters ve orijinal DCEs vardı (genellikle) modemler elektromekanik edildi. Elektronik terminalleri (akıllı ve aptal) başladı, genellikle tasarlanmıştır teletypes ile değiştirilebilir olması, ve bu yüzden desteklenen RS-232 kullanılacak. Standart C revizyon 1969 yılında kısmen bu cihazların elektriksel özellikleri içerecek şekilde yayımlanmıştır.

Beri standart tarafından, tasarımcılar bir RS-kendi ekipmanlarda 232 uyumlu arayüzü uygulayan çoğu idiosyncratically gereksinimleri yorumlanır düşünülmedi bilgisayarlar, yazıcılar, test aletleri gibi cihazlar uygulama, vb. Ortak sorunların olmayan konektörler üzerinde devrelerin standart pin atama edildi ve yanlış veya eksik kontrol sinyallerini. Standartlara yapışma eksikliği ve farklı ekipman bağlantısı için diğer yardımcı koparma kutuları, yama kutuları, test cihazları, kitap gelişen sanayi üretimi. Standart gelen bir ortak sapma daha düşük voltaj de sinyalleri sürücü oldu: standart 12 V ve-12V, kullanmak verici gerektirir ama 3 V ve-3V gibi düşük voltaj ayırt alıcısı gerektirir. Bazı üreticiler bu nedenle vericiler bu 5 V ve-5V verilen ve "RS-232 uyumlu olarak inşa etiketli."

Daha sonra kişisel bilgisayar (ve diğer cihazlar) böylece mevcut cihazına bağlamak olabilir standart yararlanmak başladı. Uzun yıllar boyunca, bir RS-232-uyumlu bir bağlantı noktası modem bağlantıları gibi seri iletişim için standart bir özellik, pek çok bilgisayar vardı. Bu yaygın kullanılan 1990'ların sonunda içine kaldı. Kişisel bilgisayar çevre birimleri yılında büyük ölçüde USB gibi başka bir arabirim standartlarına göre supplanted olmuştur. Bir kasa için nakit çekmece gibi RS-232 çevre birimleri hala eski tasarımlar, endüstriyel ekipman (örneğin PLC) bağlamak için kullanılır ve konsol portları, ve özel amaçlı malzemeler.

Standart birkaç kez sponsor kuruluş olarak tarih boyunca yeniden adlandırıldı ve adını değiştirdi çeşitli ÇED SC olarak bilinmektedir-232, EIA 232, ve en son TIA 232 olarak. Standart revize olması ve Elektronik Sanayi İttifak tarafından güncellenen ve Telekomünikasyon Sanayi Birliği (TIA). [3 tarafından 1988 yılından beri devam] Gözden geçirme C belge Ağustos 1969 tarihli yayımlanmıştır. Revizyon D 1986 yılında yayımlanmıştır. Güncel revizyon TIA-232-f Arabirimi Data Terminal Equipment ve Data Devre sona erdirilmesi ekipmanları arasında, 1997 yılında çıkarılan Seri İkili Veri Değişimi çalışanı. Değişiklikleri Gözden geçirme, çünkü C zamanlaması ve ayrıntıları CCITT standardı V.24 uyum geliştirmek amacıyla bulunduğum, ama ekipman mevcut standart için eski sürümleri ile birlikte çalışan inşa edecek.
Sınırlamaları standart
Çünkü RS uygulama-232 modem ile bir terminal birbirine asıl amacı dışına genişletmiştir, halefi standartları sınırlamalar adresine geliştirilmiştir. RS-232 standart sorunlar şunlardır: [4]

Büyük gerilim dalgalanmaları ve arayüzü pozitif ve negatif temini artar güç tüketimi için ihtiyacı ve güç kaynağı tasarımı zorlaştırmaktadır. Voltaj salıncak gereksinimi de uyumlu bir arayüzü üst hız sınırı.
Tek ortak bir sinyal yere sevk sinyal sona gürültü bağışıklığını ve iletim mesafesi sınırlar.
Çok fazla iki cihaz arasında açılan bağlantı tanımlı değil. Ise çok bırak "iş-arounds" tasarlanmış olan, bu hız ve uyumluluk sınırlamalar vardır.
Bağlantının iki ucu ve Asimetrik tanımları yeni geliştirilmiş bir cihaz sorunlu rolü atama yapmak; tasarımcı üzerinde ya bir karar vermelidir DTE-DCE veya gibi kullanmak için arayüz ve bağlayıcı pin atamaları gibi.
El sıkışma ve arayüzü kontrol hattı kurulum ve çevirmeli bir iletişim devre kadar takedown yöneliktir; özellikle, akış kontrolü için el sıkışma hatlarının kullanımı güvenilir birçok cihazlarda uygulanmadı.
Hiçbir yöntem bir aygıta güç göndermek için belirtilir. Süre geçerli DTR ve RTS hatları elde edilebilir küçük bir miktarı, bu sadece düşük güç cihazlar için fareler gibi uygun.
25-yolu bağlantısı standart tavsiye Mevcut uygulamaya göre büyük.
Rol modern kişisel bilgisayarlarda

PCI Express bir RS-232 portMain madde: Seri port x1 kartı
Kitabı PC 97 Donanım Tasarım Kılavuzu, [5] SC için Microsoft önerilmemektedir destek orijinal IBM PC tasarımı 232 uyumlu seri bağlantı noktası olarak. Bugün, RS-232 yavaş yavaş kişisel bilgisayarlara USB yerel iletişim için bırakmıştır. RS-232 ile karşılaştırıldığında, USB daha hızlı, düşük voltaj kullanır ve bağlanmak için basit ve kullanımı konektörler vardır. Hem standartları popüler işletim sistemlerinde yazılım desteği var. USB kolay için aygıt sürücüleri donanım ile iletişim sağlamak için tasarlanmıştır. Ancak, terminal programları kullanıcıların doğrudan seri port ile iletişim sağlamak için kullanılan doğrudan benzeşir. USB daha SC daha karmaşık-232 standart çünkü cihazlara veri aktarmak için bir protokol içerir. Bu protokolü desteklemek için daha fazla yazılım gerektirir kullanılır. RS-232 sadece sinyal gerilimi ve fiziksel arayüz pim fonksiyonları standartlaştıran. Kişisel bilgisayar seri port bazen doğrudan arabiriminin kontrol hattı başlangıç röleleri veya lambaları gibi çeşitli donanım aygıtları, kontrol etmek kolay yazılım tarafından manipüle edilebilir kullanılır. Bu USB, hangi seri veri kodunu çözmek için alıcı biraz biçim gerektirir ile mümkün değildir.

Alternatif olarak, USB Docking port bir klavye, fare, bir veya daha fazla seri bağlantı noktaları için, bir veya daha fazla paralel port konektörleri sağlayabilir mevcuttur. Ilgili aygıt sürücüleri her USB için gerekli programları bu USB erişmek için cihazlara bağlı sağlamak için cihaz bağlı sanki orijinal doğrudan bağlı çevre birimleri vardı. Cihazlar, RS-232 USB dönüştürmek tüm kişisel bilgisayarlarda tüm yazılım ve çalışmayabilir yüksek gecikme ile birlikte bant genişliği azalmasına neden olabilir.

Kişisel bilgisayarlara cihazlara kesintisiz güç kaynakları gibi arayüz bir seri bağlantı noktasının kontrol pinleri kullanabilir. Bu durumda, seri veri, ancak gönderilmez kontrol hattı güç veya düşük pil alarm kaybı gibi koşullar sinyali için kullanılır.

Birçok alanda (örneğin, laboratuvar otomasyon, ölçme) RS sürekli talep-232 I / O çok ama yaşlanma ekipman pahalı ve sürekli kullanımına bağlı sağlar. Genellikle çok daha o donanımları yerine bir RS-232 kullanmaya devam etmek ucuzdur. Bazı üreticiler bu talebi: Toshiba yeniden tepki vermiş-DE-Tecra dizüstü bilgisayarda 9M konektörü tanıttı. RS232 I Digi uzman gibi Firmalar / O kartları.
Standart Detaylar
RS-232, kullanıcı verileri bir zaman olarak gönderilir-bit serisi. Hem senkron ve asenkron yayınlar standart tarafından desteklenir. Veri devreleri ek olarak, standart kontrol devreleri bir dizi DTE ve DCE arasındaki bağlantıyı yönetmek için kullanılan tanımlar. Her bir veri veya kontrol devresi sadece bir yönde çalışır yani bir DTE gelen ekli DCE veya ters işaret. Beri veri iletimi ve veri ayrı devreler vardır, arayüzü tam çift yönlü bir şekilde, her iki yönde de eş zamanlı veri akışı destekleyen faaliyet alırsınız. Standart veri akışı veya karakter kodlaması içinde karakter çerçeveleme tanımlamaz.

[değiştir] Gerilim seviyeleri

Şematik osiloskop gerilim seviyelerinin 1 başlangıç bit büyük harflerle ASCII "K" karakteri (0x4b için), 1 bitThe SC durdurmak 8 veri biti,-232 standart iz gerilim düzeyleri veri aktarımı için mantıksal bir ve mantıksal sıfır düzeyde karşılık tanımlar ve kontrol sinyal hatları. Geçerli sinyal artı veya eksi 3-15 volt - sıfır volt yakınındaki aralığı vardır geçerli bir RS-232 düzeyinde değildir. Standart ± 5 V, ± 10 V, ± 12 V, ± 15 V düzeyleri 25 voltluk bir maksimum açık devre voltajı: sinyali belirtir tüm yaygın güç bir cihaz içerisinde kullanılabilir malzemeleri bağlı olarak görüldü. RS-232 sürücüleri ve alıcıları yere veya ± 25 volt kadar herhangi bir gerilim seviyesine belirsiz kısa devre dayanmak gerekir. Slew oranı, ya da ne kadar hızlı düzeyleri arasında sinyal değişiklikleri de kontrol edilir.

Mantığı bir veri iletim hatları (TxD, RxD ve ikincil kanal eşdeğerleri) için negatif bir gerilim olarak sinyal durumu işaretleme denir tanımlanır ve fonksiyonel önemi vardır. Mantık sıfır ve sinyal durumu aralık denir olumlu. Kontrol sinyallerini mantıklı bir veri iletim hatları ne görmek istiyorsunuz göre ters bulunmaktadır. Biri bu sinyallerin aktif, hatta gerilim 3-15 volt arasında olacak. Bu sinyaller için etkin olmayan devlet karşısında gerilim durumu, -3 ve -15 volt arasında olacaktır. Kontrol hattı örnekleri), (KTS), veri terminali (DTR) hazır göndermek için açık isteği (RTS göndermek içerir ve veri (DSR) hazır ayarlayın.

Çünkü gerilim seviyelerini daha yüksek mantık seviyeleri genellikle sürücü devreleri müdahalede özel mantık seviyeleri çevirmek için gerekli olan entegre devreleri, tarafından kullanılır. Bu da kısa devre veya RS-232 arabirimi ve yeterli veri iletimi için dönüfl oran gereklerine uymak için akımı sağlayamaz görünebilir geçici gelen cihazın iç devreleri korumak.

Çünkü her iki RS-232 devresi zemin pin sıfır volt olarak bağlıdır, sorunları makine ve bilgisayar bağlantı meydana gelecektir burada bir ucunda yer pin arasındaki gerilim ve diğer zemin pin sıfır değildir. Bu da tehlikeli bir yer döngü neden olabilir.

Kullanılmayan arayüzü yere tanımsız bir mantık devlet olacaktır sona sinyalleri. Nerede kalıcı olarak tanımlanmış bir devlet için bir kontrol işareti koymak gerekir, bu mantık 1 ya da mantık 0 düzeyinde iddia bir gerilim kaynağına bağlı olmalıdır. Bazı cihazlar bu amaçla kendi arayüzü konektörler test gerilimler sağlar.

[değiştir] Bağlayıcılar
RS-232 aygıtları Data Terminal Equipment (DTE) veya Veri İletişim Donatımı (DCE) olarak sınıflandırılabilir, bu teller göndererek olacak ve her bir sinyal alan her bir aygıt olarak tanımlar. Standart ancak önerilen zorunlu D-Subminiature 25 pin konnektör yapmak değildi. Genel olarak ve standart, terminaller ve bilgisayarlara göre DTE pin fonksiyonları ile erkek konnektörleri var ve modemler DCE pin fonksiyonları ile dişi konektörleri var. Diğer cihazlarla bağlantı cinsiyet ve pin tanımları herhangi bir kombinasyonu olabilir. Birçok kadın terminalleri terminalleri ile üretildi ama her sonunda erkek konektörler ile bir kablo ile satıldı; onun kablosu ile terminal standart öneriler memnun.

Varlığı 25 pin D-sub bağlantısı mutlaka C uyumlu arayüzü-232-RS göstermez. Örneğin, orijinal IBM PC, bir erkek D-sub RS-232-C DTE bağlantı noktası olmayan bir saklıdır pinler standart akım döngüsü arayüzü (ile), fakat dişi D-sub konektör paralel Centronics için kullanıldı Yazıcı bağlantı noktası. Bazı kişisel bilgisayar koymak standart olmayan voltaj ya da seri port bazı bacağında sinyalleri.

Standart 20 farklı sinyal bağlantıları belirtir. Çoğu cihazlar sadece birkaç sinyalleri, küçük konektörler kullanmak çoğu kullanılabilir. Örneğin, 9 pin DE-9 bağlayıcı en IBM IBM PC AT beri Uyumlu PC'ler tarafından yapılmış ve TIA standart olarak bulunmaktadır kullanıldı-574. Son zamanlarda, modüler konektörler kullanılmaktadır. En sık 8P8C konektörler vardır. Standart EIA / TIA 561, ancak bir iğne atama belirtir "Yost Seri Aygıt Kablolama Standart" Dave Yost tarafından icat (ve Unix Sistem Yönetimi El Kitabı tarafından) popüler Cisco Systems yeni cihazlar Unix bilgisayarlar ve yaygındır. Birçok cihaz ya bu standartların kullanmayın. 10P10C bağlayıcı bazı cihazlarda da bulunabilir. Digital Equipment Corporation hangi Modifiye Modüler Jack konektörü dayalı kendi DECconnect bağlantı sistemi tanımlanmıştır. Bu bir 6 pin modüler jak burada önemli merkezi konumundan ofset olmasıdır. Yost standart olduğu gibi, DECconnect iki DTEs arasında doğrudan bağlantı sağlayan bir simetrik pin düzeni kullanır. Başka bir ortak bağlayıcı DH10 başlık bağlayıcı anakartlar üzerinde ortak ve add-genellikle daha standart 9 pin DE-9 bağlayıcı bir kablo üzerinden dönüştürülür kartları (ve sık sık ücretsiz yuvası plaka veya konut diğer bölümünde) montelenir.
Kablolar
Ana madde: Seri Kablo
Standart değil, maksimum kablo uzunluğu tanımlamaz yerine maksimum kapasitans Uyumlu bir sürücü devre tahammül gerekir tanımlar. -Bir yaygın olarak kullanılan kural-thumb sürece özel kablolar kullanılır bu kablolar fazla 50 feet (15 metre), uzun, çok kapasitans olacaktır gösterir. Düşük kapasitans kabloları kullanarak, tam hız iletişim konusunda 1.000 ayağa kadar büyük mesafeler üzerinde korunabilir. [9] için uzun mesafeler, diğer sinyal standartları daha yüksek hızı sürdürmek için uygundur.

Beri standart tanımlar her zaman doğru uygulanır, genellikle belgelerine başvurmaktan gerekli olduğunu, bir yarma kutusunu kullanın veya deneme yanılma ile test bağlantısı kablosu çalışır iki cihaz birbirine bulabilirsiniz. Tamamen standart uyumlu cihaz DCE ve DTE cihaz her bağlayıcı özdeş pin numaraları bağlayan bir kablo kullanırsınız bağlama (bir sözde "düz kablo" denir). "Cinsiyet değiştiriciler" kablo ve konektörler arasında cinsiyet uyumsuzlukları çözmek için kullanılabilir. Konektörler farklı tip cihazlara bağlanması Yukarıdaki tabloya göre ilgili pimleri bağlayan bir kablo gerektirir. Bir ucunda 9 pin ve 25 diğer ortak olan Doğum ile Kablolar. Böylece birden fazla cihaz çalışabilirsiniz 8P8C konektörler ekipman üreticiler genellikle ya) DB-25 veya DE-9 bağlayıcı (veya bazen değiştirilebilir konektörler ile bir kablo sağlar. Düşük kaliteli kablolar veri ve kontrol hattı Ring Indicator (gibi) arasında Crosstalk tarafından yanlış sinyal neden olabilir.

[değiştir] Kongreler
Bir seri port arabirimi üzerinden fonksiyonel iletişim için, bit hızı, karakter kadrajını sözleşmeler, iletişim protokolü, karakter kodlaması, veri sıkıştırma ve hata tespiti, RS 232 tanımlı değil, her iki gönderme ve alma donanımları tarafından kabul edilmelidir. Örneğin, orijinal IBM PC seri port düşünün. Bu uygulama bir UART 8.250 karakter 7 veya kare başına 8 veri biti, genellikle ASCII karakter kodlama ile biçimlendirme durdurmak ve veri hızları başına 75 bit arasında programlanabilir asenkron başlama kullanarak kullanılan ve kişi başına 115.200 bit saniye saniye. Ancak daha yüksek veri hızları bazen ticari olarak üretilen ekipmanlar tarafından kullanılan, saniyede 20.000 bit yukarıda Veri hızları standart ve kapsamı, dışında. IBM PC özel durumda, hızları keyfi değerleri olan, böylece bir PC, örneğin bağlı olabilir saniyede, MIDI müzik denetleyicileri (31.250 bit) veya diğer cihazlara oranları genellikle modemler ile kullanılan kullanmıyorsanız programlanabilir edildi. Çoğu cihaz otomatik baud hızı algılaması yoksa, kullanıcı el baud hızı RS-232 bağlantısı her iki ucunda (ve diğer tüm parametreler) ayarlamanız gerekir.

Otomasyon"www.darkprince.somee.com"]dark_prince[/URL]
 

Forum istatistikleri

Konular
129,314
Mesajlar
925,235
Kullanıcılar
451,764
Son üye
masiv

Yeni konular

Geri
Üst