Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
seri ve parelel baglanmış Li-ion pileri nasıl şarj edebilirim...
Ozaman bu devrenin dörtlüsünü alıp pillerin yanına gömüp pillerede lehimle fazla uğraşmamak için bir adet 4'lü pil yuvası alıp bağlantıları şemadaki gibi yapınca işlem tamam
Pil kutusundaki ilgili metal yerlere lehim yaparım yada bakacağız artık aslında pilleri çıkarıp takmak kolay olsa pil kutusu sayesinde pilleri hemen çıkartıp şarj edecektim bakacağız artık en kolay hangisi olursa
@serkan_48 Serkan hocam merhaba. Benim elimde şu şekilde bir devre var. Telsiz bataryasından çıktı ve iki adet yassi lion pile bağlıydı. Çıkış olarak 7.4 volt veriyor, ancak kaç voltla şarj oluyor bilmiyorum. 5v ile sarj oluyorsa ve 2s bms devresi ise çok işime yarayacak. Şimdiden teşekkürler
Buyrun hocam bataryalı halini ve devre ismini de çektim. Devre ismini araştırdım ama bir bilgi bulamadım nette. İc1 yazan devre elemanın üzerinde AVCX S8232U yazıyor
Elimde kendi şarj aleti yok maalesef. Ben bu şarj giriş yerinden kaç volt uygulayayim bu devreye. 9 volt ideal olurmu. Birde bu şarj giriş yerinde negatif çıkışı iki yerden pazitifi tek yerden veriyor onu çözemedim. Size resimde göstereyim hemen
P+ ve P- iki kutup bund hemfikiriz. T diye belirtilen terminal sicaklik bilgisi olabilir. Hatlari takip edip hangi uc arti hangi uc eksi size takip ettirebilirim.
Yalniz unu telefonda degilde pc de entegrenin datasheetine tekrar bakip size diyecegimki entegrenin su bacagini takip edin burasi arti burasida eksi diyebilirim.