Servo hakkında yardım

sper122

Üye
Merhaba arkadaşlar kusura bakmayın tekrar bi konu açtım bu sefer sormak istediğim soru şu servolar kumanda sistemine bağlıyken talimat vermiyosak elimizle döndürebilirmiyiz ? ben bu servoları bi dişli sisteminde kullanıcamda o yüzden soruyorum

Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
servonun ayarına bağlı ve start verimemişse serbest döner eğer start verilmişse konumunu korumaya çalışır sen çevirmeye çalıştıkça o konumuna gelmek için motoru zorlar başaramazsa ağrızaya geçer
eğer motoru boştayken devirinden daha hızlı döndürürsen ters emk elektrik oluşur ve sürücü yüksek gerilimden dolayı patlar

Servoyu "ready" konumunda hiçbir şekilde döndüremezsiniz.
Şayet dışardan başka bir tahrik yapmız gerekiyorsa rediktör çıkışına aktarıcı (Mekanik aktüatör) koymanız ve ayı zamanda hareket eden aksama da bir mutlak enkoder bağlamanız gerekir ki el ile girilen son pozisyonunuz sistem tarafından değerlendirilebilsin.

Kolay gelsin..

servo hazır konumunda (kumanda açık,servo enerjili) motor mili dönmez. Döndürmeye kalkarsanız hafif titreşim halinde dirençle karşılaşırsınız.
Servo off konumda (kumanda kapalı , servo enerjisiz) motor mili döner. Ama bu durumda milin dönmesini istemiyorsanız frenli servo kullanmanız gerekir. Frenli servo motorda kumanda açık olduğunda servo enerjili , fren açar. servo off konumda fren kapar ve mil dönmez. Frensiz servo kullanıpta servo off konumda dönmesini istemiyorsanız sisteminize uygun redüktör kullanmanızı tavsiye ederim.

servolar kumanda sistemine bağlıyken talimat vermiyosak elimizle döndürebilirmiyiz ?

Zaten kumanda sistemine bağlı iken talimat verilmiyor ise pozisyonunu korumak servo motorun özelliğidir. uygulamanda bunu yapmak zorunda isen farklı bir motor ile harici enkoder kullanmanı tavsiye ederim

öncelikle motorun frenlimi frensiz mi redüktör tahvilin kaç? bunlar önemli...
frenli bir motor kullanıyorsan ve tahvilin düşükse motora enable verdiğinde freni açar tork vermediğin sürece elinle döndürebilirsin ... tahvilin yuksekse freni açsa bile dönmez ...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,691
Kullanıcılar
452,397
Son üye
otomasyon1es

Yeni konular

Geri