Servo Motor sağlamlık kontrolü

akiilhan

Üye
Katılım
9 Kas 2010
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar kolay gelsin. Elimizde ki bir servo motorun sağlamlık testi elektriksel olarak nasıl yapılır? Benim tek bildiğim R S T uçları arasında ki omajları ölçmek. Başka sağlamlık testi var mıdır ya da test cihazları var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Testi adım adım yazarsanız çok memnun olurum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
R S T dediğimiz 3 fazın isimleridir.bobin uçlarının isimleri ise U V W giriş uçları diğer uçlarda Y X Z dir.bunları bir biriyle ölçülüp ohm değerine bakılır birde motorlarda sargıların sağlamlığı gövdeye kısa devre olup olmadığı ölçü aletiyle kontrol edilir.Bunlar yeterlidir.Sargıların ohm değeri bir birinden çok farklı değil ve gövdeye kısa devre yoksa motor normaldir çalışır
 
Peki servo motorlar için kullanılan bir test cihazı varmı?
 
Servomotorunuz çok büyük değilse bir test devresi kurabilirsiniz.
 
sargılarına baktınız sağlam dediniz diyelim, pm servo kullandığınızı varsayarsak rotor mıknatısları demagnetize olmuşsa bunu nasıl anlayacaksınız ya da enkoderi arızalı ise servo motoru sağlam sayacak mısınız?

en sağlam kontrol bir servo sürücüye bağlayıp cw ccw döndürmektir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…