Servo Sistemler

x0914667

Üye
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
446
Puanları
1
Yaş
40
3 eksenli olarak bir sistemde servo motor kullanarak ne kadarlık bir hassasiyet elde edebiliriz.Bunun için hangi markaları önerirsiniz.Fiyat önemli değil
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
benim işe başladığım firma SELEMA ve ABB markalarını pazarlıyor. selema diye nette aratırsan hangi firma olduğunu bulursun.forumda site reklam yasaktır belki diye site ismini yazmıyorum. eğr istanbuldaysan gidip görüşebilirsin. yada mail yoluyla bilgi isteyebilirsin. benim şu anda teknik olarak fazla bilgim olmadığı için detay veremiyorum. ama bilgi istediğin taktirde cevapsız bırakmazlar.
 
Omron servolarda 750 W üsteünde tur başına 131.072 pulslik enkoder mevcut, yani oldukça küçük bir hassasiyet elde edebilirsin. Kolay gelsin.
 
mitsubishi MRJ sürücü serilerini ve hcsfs servo motorlarını tavsiye ederim...
 
Servolardan dogacak hassasiyet kaybi, mekanikten gelenin yaninda rahatlikla göz ardı edilebilir.

Tam cevabi verebilmek icin mekanigin durumu, istenilen maksimum hiz gibi verileri bilmek lazim. Yine de 0.05 mm gibi bir tolerans yakalamak fazla zor olmaz.
 
3 eksen, 5 eksen CNC uygulamalarında biz Hitachi ve Mavilor servo motorları ile 30 mikron hassasiyeti yakalıyoruz, bunu lazer sistemleri ölçtürdük.

Sizin kullancağınız mekanik sistem elbette çok önemli. Servoların avantajı kullanım kolaylığı olur sizin için, o yüzden Hitachi ve Mavilor diyorum. Diğer markaların hepsini denedik makinalarımızda en iyileri bunlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,432
Mesajlar
926,684
Kullanıcılar
451,984
Son üye
Gandalf The Grey

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst