Arkadaşlar merhaba, aracım için
ses sistemi kurulumunda yaşadığım sorunlara acil destek rica ediyorum. 2022 model
Hyundai i20 (BC3 kasa kodlu) aracımda orijinal multimedya ekranı varken ses sistemi kurmaya karar verdim ve gerekli ekipmanları aldım. Kurulum için bir firmaya gittim, ancak kurulum sonrası aracımda ciddi parazit sorunları yaşıyorum.
Şu anda sistem açıkken ciddi parazit sesleri ve gaz verdiğimde motor sesi geliyor. Ayrıca, sistemi açıp kapatırken “dup” şeklinde bir ses duyuyorum. Bu durumun oluşmaması için birçok önlem almaya çalıştım, fakat sorun devam ediyor. RCA kablolarını ve güç kablosunu farklı yerlerden çektim; güç kablosunu soldan, RCA kablolarını sağdan geçirdim. Deck çeviriciyi teybin arkasında konumlandırdım ve teypten RCA’lara şase verdim, ancak fayda etmedi. Şaseyi koltuk bağlantı vidasına, tornavida ile biraz kazıyarak verdik fakat zımpara gibi bir işlem yapılmadı.
Sorunları çözmek için 4 farklı yere gittim, ancak ya yanlış yönlendirildim ya da sorunlar çözülmedi. Hatta bazıları sistemi 4 kanaldan 2 kanala düşürdü, "parazit geçti" diyerek geçici çözümler sundular. Bu durum beni oldukça üzdü; artık aracı bu sistemle satmayı bile düşünür hale geldim. Bu yüzden sizlerden yardım rica ediyorum.
Kullandığım ekipmanlar:
- For-X Amfi Blok Sigorta Dağıtıcı - 4’lü Blok Kablo Dağıtıcı
- For-X Deck Çevirici – Xhl-144 4 Kanal
- For-X 4ga OFC Kablo Kiti Profesyonel XC-4 OFC ( bağlantı yapan usta bunlar kullanma dedı ver bana dedı ben sana forx sarı sıyah kablolarından yapım dedı orda da kandırıldım rca mı aldı bır adet ıkı adet bana başı alemınyum bır rca verdı guya yalan essah tanesı 1100 tl miş ) + y rca 2 adet
- Reiss Audio RS-CAP4F 4 Farad Kapasitör
- Apocalypse Arnold Ap-m81ac 20cm 600W 300 RMS SPL Midrange (2 takım)
- Mobass MBT-01 10 cm Dom Tweeter (1 takım, 2 adet)
- QLine QLINE QS300.4D SQ | QLine D Sınıfı 4 Kanal Amplifikatör
- For-X XAE-604 Stereo ve Mono Çift Yönlü 6 Kanal 4 Çıkış Kumandalı Amplifikatör
- Pioneer Subwoofer Bas Çift Bobin (2021 Model, Gerçek Champion Series TS-W312D4 1600 Watt 30 cm)
- 50mm 12 metre kalın saf bakır kablo
- Arka pandizot
- Ön tweeter pandizot
- Subwoofer kabini
Sorunun çözümüne dair her türlü tavsiyeye açığım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.