Sese Duyarlı LED Devresi Yaptım Ama ...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HAKOPS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HAKOPS

Üye
Merhaba Arakdaşlar;

Tip31C Ile İnternette Görmüşsünüzdür İllaki Bir Sese Duyarlı Led Devresi Yaptım.
Jack'ı PC'ye Takınca Malesef Çalışmıyor Ama SubWoofer'in Hoparlör Çıkışına Takarsam Jackı Ve Sesi Sonuna Kadar Açarsam Anca Öyle Çalışıyor Oda Yeteri Kadar Işık Vermiyor.

Benim Sorunumunda Bu Sesi Sonuna Kadar Açmadan Nasıl Daha Hassas Yapabilirim Acaba ?

Merhaba Arakdaşlar;

Tip31C Ile İnternette Görmüşsünüzdür İllaki Bir Sese Duyarlı Led Devresi Yaptım.
Jack'ı PC'ye Takınca Malesef Çalışmıyor Ama SubWoofer'in Hoparlör Çıkışına Takarsam Jackı Ve Sesi Sonuna Kadar Açarsam Anca Öyle Çalışıyor Oda Yeteri Kadar Işık Vermiyor.

Benim Sorunumunda Bu Sesi Sonuna Kadar Açmadan Nasıl Daha Hassas Yapabilirim Acaba ?

Merhaba.Bu bahsettiğiniz devre bir vumetre (Müzik sesiyle ledleri belli bir sırada yakan) devresi de olmalıdır.Kalibrasyon (Ses seviyesi ayarı) için bir ayar trimpotu veya potansiyometresi bu devre içinde varsa eğer,sadece onu son kademesine kadar çevirerek getirin.Değişmezse trimpotu veya pot.'u örneğin 500k ise,300k veya 250k gibi daha düşük omajlı olanlarıyla değiştirip,girişteki bu ses seviyesinin daha yüksek kalmasını sağlamaya çalışmalısınız.Devreniz bu ifadenize göre de subwoofer'in bas seslerinin bu ses çıkışıyla TIP31C transistörlerini ancak tetikleyecek şekilde çalışıyor,normal seslere göre giriş ses seviyesi,bu devrenin çalışması için biraz da düşük kalıyor göründüğü kadarıyla.Kolay gelsin.