Siemens F300021 hatası sinematic kompak inverter

Merhaba arkadaşlar

Siemens mrka sinematic KCC-RAM-S49 (6SL3120-2TE21-0AA4 ürün kodlu) modüler inverter ve buna bağlı encoderli yine siemens motor var.

Sürücü üzerinde F300021 hatası alıyoruz ve motor çalışmıyor. Toprak hatası sebebi ile motor tarafının uçlarını ayırdık. motor galiba yıldız bağlı çünkü klemens kutusunda enerjinin girebileceği 3 adet bağlantı ucu var.

İlk kez bir motor ölçümünde aşağıdaki ilginç durumu yaşadım.

Multi metrenin kırmızı ucu kırmızı ucunda siyah ucu siyah (com) ucunda,

motor kablolarını söktüm,

Motor ucları T1 - T2 / T2-T3 / T1-T3 aralarındaki omajlar 1.5 ohm

Multimetre kırmızı ucu motor uclarında iken siyah uc ile toprak arasını ölçersem 40 Mohm ölçüyorum

Multimetre kırmzı ucu toprakta siyah ucu motor uclarında ölçüm yaparsam 0 ohm ölçüyorum

Tüm bunların kapsamında yukarıdaki F300021 hatasını alıyorum. Yorumu olan varmı konu hakkında

Bilgi için teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar

Siemens mrka sinematic KCC-RAM-S49 (6SL3120-2TE21-0AA4 ürün kodlu) modüler inverter ve buna bağlı encoderli yine siemens motor var.

Sürücü üzerinde F300021 hatası alıyoruz ve motor çalışmıyor. Toprak hatası sebebi ile motor tarafının uçlarını ayırdık. motor galiba yıldız bağlı çünkü klemens kutusunda enerjinin girebileceği 3 adet bağlantı ucu var.

İlk kez bir motor ölçümünde aşağıdaki ilginç durumu yaşadım.

Multi metrenin kırmızı ucu kırmızı ucunda siyah ucu siyah (com) ucunda,

motor kablolarını söktüm,

Motor ucları T1 - T2 / T2-T3 / T1-T3 aralarındaki omajlar 1.5 ohm

Multimetre kırmızı ucu motor uclarında iken siyah uc ile toprak arasını ölçersem 40 Mohm ölçüyorum

Multimetre kırmzı ucu toprakta siyah ucu motor uclarında ölçüm yaparsam 0 ohm ölçüyorum

Tüm bunların kapsamında yukarıdaki F300021 hatasını alıyorum. Yorumu olan varmı konu hakkında

Bilgi için teşekkür ederim
Forum Community - Siemens SiePortal https://share.google/p4Z8tfUvMkfRndITL
Aynı şeyi kollu izolasyon megeri ile de yaşadım. Sonradan megerin gövdeye bağlanması gereken ucunu gövdeye, diğer ucunu da sargılara bağlayınca normal değer okudum. Mantıken ne farkeder diyorsun ama artık nasıl bir hikmeti varsa bende bilemedim.
Edit : Multimetre ile motor sağlık durumu ölçülmez. Ancak tam kavrulup hakkın rahmetine kavuştu ise ölmüş gömün demeye yarar.

Son düzenleme:
Forum Community - Siemens SiePortal https://share.google/p4Z8tfUvMkfRndITL
Aynı şeyi kollu izolasyon megeri ile de yaşadım. Sonradan megerin gövdeye bağlanması gereken ucunu gövdeye, diğer ucunu da sargılara bağlayınca normal değer okudum. Mantıken ne farkeder diyorsun ama artık nasıl bir hikmeti varsa bende bilemedim.
Edit : Multimetre ile motor sağlık durumu ölçülmez. Ancak tam kavrulup hakkın rahmetine kavuştu ise ölmüş gömün demeye yarar.
Cevap ve link için teşekkür ederim. Link içeriğini okudum ama oradaki arkadaşlarda anladığım kadarı ile bir çözüme ulaşamamışlar. inverter ile motor arasındaki kabloyu yenileyip tekrar deneyeceğim.

Son cümlene kesinlikle katılıyorum, ben multimetrenin öldü demesini bekliyordum ama ucları değiştirdiğimde yaşıyor diyor.. :D bende anlamadım. Meger ölçümlerinde deneyimin kulağıma küpe olsun bende böyle bir şeye dikkat etmemiştim.

inverter ve motor arasındaki kabloyu yeniledim ve aynı hatayı alıyorum.

Son düzenleme:
motor sargılarının izolasyon direncini megerle ölçün.
motor üzerinde elektromanyetik fren varsa sargı direnci ve izolasyon direncini ölçün.
motoru değiştirin.
sürücüyü değiştirin.

ABB sürücüde arıza için aramışlardı bizi. Hata kodu toprak hatası gösteriyordu.Gittiğimizde PLC modülleri, 24V cihazlarda da sıkıntı vardı. Toprak hattında gerilim vardı, geriye doğru gide gide trafoya kadar vardık. Trafodan ana panoya giden kabloda sorun çıkmıştı.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri